Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Μελιτζάνες με σάλτσα λαχανικών και τυρί …

Aubergine_mouse_mat


… Τα μελιτζανιά να μην τα βάλεις πια  επιτάσσει άσμα γνωστόν, παραδοσιακόν και απολύτως ορθόν, γιατί το μελιτζανί δεν είναι και χρώμα να το φορέσεις και να σε αναδείξει.
Τις μελιτζάνες τουλάχιστον τις κολακεύει, τις κάνει ξεχωριστές και στα δικά μου μάτια ιδιαίτερα ελκυστικές.

aubergine


Δύσκολο λαχανικό οι μελιτζάνες. Ξέρω πολλούς που δε θέλουν ούτε να τις βλέπουν. Εγώ πάντως δεν μπορώ να τους αντισταθώ. Πότε κάνω μελιτζανόρυζο, πότε μελιτζανόπιτα με ανθότυρο, άλλες φορές χτίζω πυργάκια ή ροδέλες κι άλλες φτιάχνω μελιτζανοκεφτέδες.
Από τα αγαπημένα μου πιάτα όμως είναι οι …



Μελιτζάνες με σάλτσα λαχανικών και τυρί



ΠΙΑΤΟ



Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από το πόσα στόματα θέλουμε να ταΐσουμε.


Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κατά μήκος σε χοντρές λωρίδες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι τουλάχιστον 30΄, να ιδρώσουν. 

Τις στύβουμε και τις τηγανίζουμε ή τις βάζουμε σε ταψί, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



Σωτάρουμε 1-2 κρεμμύδια σε φέτες, προσθέτουμε σκόρδο, καρότο σε ροδέλες, πιπεριές, ντομάτα στον τρίφτη ή χυμό και λίγο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά. 

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.


ΣΑΛΤΣΑ



Καλύπτουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου. 

Μετά το πρώτο ημίωρο τρίβουμε αν θέλουμε ανθότυρο ή φέτα στην επιφάνεια, καλύπτουμε και με φέτες ημίσκληρου ή γκούντα και ψήνουμε για 15΄ ακόμη.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου