Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Πράσινες τηγανητές ντομάτες …

Ένα ταξίδι αστραπή στα πάτρια εδάφη του ετέρου.
Μια μάνα απαρηγόρητη που οι ντομάτες του κήπου για κάποιον ανεξήγητο λόγο χαλάνε πριν κοκκινίσουν.
Μια πανούργα μαγείρισσα που αρπάζει την ευκαιρία για να ικανοποιήσει ένα απωθημένο χρόνων.
Κάπως έτσι συνωμότησε το σύμπαν για να φτάσουν επιτέλους στο τραπέζι μου οι …

Πράσινες τηγανητές ντομάτες


ΠΙΑΤΕΛΑ 2


Πλένουμε καλά τις πράσινες ντομάτες και τις στεγνώνουμε.

 Τις κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ 2
ΡΟΔΕΛΕΣ


Τώρα βρισκόμαστε σε τρίστρατο. Θέλουμε ένα απλό αλεύρωμα, ένα κλασικό πανάρισμα με φρυγανιά  ή καλαμποκάλευρο, τηγάνισμα ή ψήσιμο στο φούρνο; 

Εγώ προτίμησα να φτιάξω τις μισές ντομάτες με τον απλούστερο τρόπο για να διακρίνω απρόσκοπτα την ιδιαίτερη και ελαφρώς υπόξινη γεύση τους: αλεύρωμα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις …


ΑΛΕΥΡΩΜΑ


και τηγάνισμα μέχρι να μαλακώσουν.

ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ 1


Στις υπόλοιπες επεφύλαξα μοίρα διαφορετική. Πέρασμα από χτυπημένο αυγό, πανάρισμα με καλαμποκάλευρο …


ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ


και τηγάνισμα μέχρι να χρυσίσουν.



ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ 2


Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξόχως ικανοποιητικό. 

ΠΙΑΤΕΛΑ 1






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου