Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Φωλιές κρουασάν με κρέμα τσιζκέικ και φράουλες …

… ΄Ένα πρωινό μπορεί να έχει ψωμί με μέλι ή μαρμελάδα. Αυγά με μπέικον, λουκάνικα και –Θεός φυλάξοι- φασόλια στην Αγγλία. Τσάι με ελιές, ντομάτα και αγγούρι στην Τουρκία. Μια στοίβα πάνκεϊκς με μπόλικο σιρόπι στην Αμερική.
΄Ένα πιάτο αχνιστό τραχανά, παλιότερα στην αγροτική Ελλάδα. ΄
Ένα μπωλ γάλα με δημητριακά για τα πιτσιρίκια, τυρόπιτα με γάλα κακάο για τα μεγαλύτερά τους, έναν καφέ στο πόδι για τους βιαστικούς. ΄Ή κάτι πιο περίπλοκο, αν θέλουμε να κάνουμε μια μέρα ξεχωριστή …




Φωλιές κρουασάν με κρέμα τσιζκέικ και φράουλες








υλικά:
250 γρ. ρικότα ή τυρί κρέμα (πλήρες)
(εδώ 200 γρ. τυρί κρέμα και 50 γρ. ανθότυρο)
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 βανίλια
150 γρ. εδώ φράουλες
6 μεγάλα ή 12 μικρά κρουασάν βουτύρου








Βάζουμε το τυρί σε μπωλ και το δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη να μαλακώσει.






Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.









Ρίχνουμε το αλεύρι και το αυγό και χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.







Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις στεγνώνουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά. 

Δε θέλουμε να πολτοποιηθούν εντελώς αλλά να σπάσουν και να δώσουν χρώμα στα υπόλοιπα υλικά.







Χαράζουμε τα κρουασάν από τη μία άκρη στην άλλη, χωρίς να τα κόψουμε τελείως, δημιουργώντας μια θήκη για τη γέμιση.








Βάζουμε τα κρουασάν σε θήκες για μάφιν.








Μοιράζουμε τη γέμιση τσιζκέικ στα κρουασάν.










Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.






Σερβίρουμε αμέσως.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου