Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ατομικά πιτσάκια σα μάφιν …

… Τα πράγματα δεν έχουν μόνο τη χρήση για την οποία σχεδιάστηκαν. Θέληση να υπάρχει και φαντασία και το χαρτί κουζίνας μετατρέπεται σε προστατευτική μάσκα, τα μπλουζάκια, τα σεντόνια, τα μαντήλια και τα φουλάρια επίσης και, διατί να το κρύψω άλλωστε, μου αρέσει τόσο αυτό το λουκ του σύγχρονου σικ ντεσπεράντο, ώστε θλίβομαι βαθύτατα που δεν υπάρχουν τραίνα στην Ήπειρο για να τα ληστέψω με στυλ.
Ας περιοριστώ στα του οίκου μου λοιπόν κι ας χρησιμοποιήσω τις φόρμες για μάφιν για να φτιάξω …



Ατομικά πιτσάκια σα μάφιν







υλικά:
μια δόση ζύμη για πίτσα (εδώ από μείγμα)
1 ντομάτα
τριμμένο τυρί
ζαμπόν
μανιτάρια






Ετοιμάζουμε τη ζύμη για σύμφωνα με τη συνταγή μας ή τις οδηγίες στη συσκευασία του έτοιμου μείγματος.






Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και το ζαμπόν σε λωρίδες κι ύστερα σε μικρά κομμάτια.

 Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες κι ύστερα σε μικρά κομμάτια (εδώ μανιτάρια από κονσέρβα).








Λαδώνουμε ελαφρά μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν.

Κόβουμε ισομεγέθη κομμάτια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε ελαφρά με το χέρι ή με μικρό πλάστη και τα βάζουμε σε κάθε θήκη της φόρμας.







Η δική μου ζύμη έφτιαξε 12 ατομικά πιτσάκια τα οποία άφησα να φουσκώσουν μέσα στις θήκες και μια μικρή στρογγυλή πίτσα.






Μοιράζουμε τα κυβάκια της ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.








Από πάνω βάζουμε ζαμπόν και μανιτάρια (ή ό,τι άλλο θέλουμε και έχουμε).







Πασπαλίζουμε με τυρί, πιο γενναιόδωρα αυτή τη φορά. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου ή μέχρι να πάρει ψηθεί η ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και ξεφορμάρουμε.











Σερβίρουμε.













Και μια ατομική πίτσα δώρο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου