… – Σιτιστής!
- Διατάξτε.
- Τι μπορείς να μας διαθέσεις απόψε για τη σίτιση του λόχου;
- Μπαγιάτικο ψωμί και μανιτάρια κονσέρβα.
- Καλώς. Ανάπαυσις …
- Τι μπορείς να μας διαθέσεις απόψε για τη σίτιση του λόχου;
- Μπαγιάτικο ψωμί και μανιτάρια κονσέρβα.
- Καλώς. Ανάπαυσις …
Ομελέτα στο φούρνο με μανιτάρια και κρουτόν
υλικά:
4 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1-2 φέτες ψωμί (εδώ ολικής για τοστ)
1 κονσέρβα μανιτάρια (400 γρ.)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ημίσκληρο τυρί
4 αυγά
1/4 κούπας γάλα
1-2 φέτες ψωμί (εδώ ολικής για τοστ)
1 κονσέρβα μανιτάρια (400 γρ.)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ημίσκληρο τυρί
Τις παλιές καλές εποχές θα χρησιμοποιούσαμε φρέσκα μανιτάρια και κρεμμυδάκια. Τώρα που sunny days are over και ουδόλως εξερχόμεθα ημείς οι ευπαθείς διά τον φόβον των Ιουδαίων, τα μανιτάρια είναι από κονσέρβα και τα κρεμμυδάκια κατεψυγμένα και λέμε κι ευχαριστώ.
Κόβουμε το ψωμί πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.
Κόβουμε το ψωμί πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.
Ροδίζουμε το ψωμί σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι, για 5΄ περίπου.
Επειδή θα χρησιμοποιήσουμε φούρνο για τη συνταγή, μπορούμε να φτιάξουμε τα κρουτόν στο φούρνο σε αντικολλητικό ταψάκι και αφού τα ραντίσουμε με ελαιόλαδο.
(Αν έχουμε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο το επιλέγουμε για τη συνταγή. Εγώ που δεν έχω, χρησιμοποίησα για το ψήσιμο ένα αντικολλητικό ταψάκι).
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 1 καλή κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε, χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπάμε με πηρούνι.
Ρίχνουμε τα αυγά στα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά για 3΄-4΄, μέχρι να αρχίσουν να πήζουν ελαφρά.
Σ’ αυτό το σημείο μετέφερα το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι, στάδιο που παραλείπουμε αν έχουμε τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο.
Ρίχνουμε τα κρουτόν επάνω στην ομελέτα και τα πιέζουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε με μια χούφτα τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου (ανάλογα με το φούρνο).
Η λειτουργία του θερμού αέρα θα μας βοηθήσει να έχουμε μια αφράτη, καλοψημμένη ομελέτα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου