Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά στο γουώκ …

… Τι είπες, μικρή μου εσώκλειστη; Πεθύμησες τηγανητό ρύζι;
Κι εγώ γιατί είμαι εδώ; …


Τηγανητό ρύζι με λαχανικά στο γουώκ







υλικά:
ανάμεικτα λαχανικά
2 αυγά
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
2-3 κουταλιές σόγια σως
καβουρντισμένο σουσάμι





Για το τηγανητό ρύζι χρησιμοποιούμε συνήθως ό,τι λαχανικό έχουμε διαθέσιμο ή περισσευούμενο, φρέσκο ή κατεψυγμένο. 
Βάζουμε αρακά ή στρογγυλά φασολάκια, λάχανο ψιλοκομμένο, κολοκυθάκι και καρότο χοντροτριμμένα, μπουκετάκια βρασμένο κουνουπίδι ή μπρόκολο, φρέσκα κρεμμυδάκια, καλαμπόκι ή/και baby corn,  μανιτάρια, βλαστάρια ή/και φύτρες μπαμπού.
Εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών για γουώκ που σε ανύποπτο χρόνο αποθήκευσα στον καταψύκτη για μελλοντικές συνταγές. Αφού δε βιαζόμουνα, το άφησα πρώτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.






Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ηλιέλαιο στο γουώκ και ρίχνουμε τα αυγά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε και τα χτυπήσουμε ελαφρά. 

Ανακατεύουμε αμέσως με πηρούνα σιλικόνης για να μη γίνουν ομελέτα και μόλις αρχίσουν να πήζουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βγάζουμε σε πιάτο.






Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα λαχανικά. 

Ανακατεύουμε καλά για 3΄-4΄, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.






Παράλληλα ρίχνουμε το μπασμάτι σε νερό που βράζει και στο οποίο προσθέσαμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι.

 Βράζουμε για 10΄ και το στραγγίζουμε.






Ρίχνουμε το μπασμάτι στο γουώκ με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και τα σωτάρουμε μαζί για 3΄-4΄.

 




Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σόγια σως. 

Σωτάρουμε να πάρουν γεύση από τη σόγια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.






Σερβίρουμε αμέσως.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου