Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Κρύο πιάτο ζυμαρικών με antipasti …

… Γιατί παρακαλώ δε γκρινιάζουμε και τώρα ότι ο καιρός τρελλάθηκε; Γιατί δε δυσφορούμε, δεν αγανακτούμε; Γιατί δε διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας να δροσιστούμε και λιγάκι,  ότι όσα χρόνια ζούμε δεν έχουμε ματαξαναδεί τέτοιο πράμα; Επειδή μας βολεύει το απότομο καλοκαίρι; Επειδή θα πάμε μια ώρα ή ένα μήνα αρχύτερα για μπάνιο; Επειδή επιτέλους θα βγάλουμε την απολλώνια κορμάρα μας σε κοινή θέα;
41 βαθμοί μέσα Μαΐου δε μας τρομάζουν; Τα καμπανάκια που χτυπάνε μάλλον δεν ακούγονται απ’ το τάκα-τούκα της ρακέτας.
΄Όπως και νά ’χει, σε τέτοιες συνθήκες χρειάζεται και το ανάλογο φαγητό. ΄Ένα κρύο πιάτο μακαρονιών με κάποια από τα πιο δημοφιλή ιταλικά ορεκτικά, τα λεγόμενα antipasti …



Κρύο πιάτο ζυμαρικών με antipasti







υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
7-8 πράσινες ελιές
2 ψημμένες πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
200 γρ. κοντά ζυμαρικά (εδώ πλεξούδες)
μαϊντανός
2 κουταλιές ξύδι
4 κουταλιές λάδι









Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.






Το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με το ξύδι, ώστε να μαριναριστεί και να θυμίζει τουρσί.






Κόβουμε το σαλάμι σε λεπτές φέτες κι ύστερα κάθε φέτα στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια.








Ξεπλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.







Κόβουμε τις ελιές σε ροδέλες ή χρησιμοποιούμε έτοιμες ροδέλες ελιάς.







Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε στα πεταχτά με κρύο νερό.










Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες κι ύστερα σε κύβους.









Ρίχνουμε τις πιπεριές στο μπωλ με το κρεμμύδι,






ύστερα τις ελιές και το μαϊντανό,






το σαλάμι και τη μοτσαρέλα,










τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε καλά. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελέγχουμε το αλάτι και το ξύδι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.






Σερβίρουμε.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου