Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Τάρτα Tatin με μπανάνες και φουντούκια …



… κι όταν στην καραντίνα έχεις μόνο μπανάνες, φτιάξε τάρτα Tatin …



Τάρτα Tatin με μπανάνες και φουντούκια







υλικά:
80 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
110 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. φουντούκια
3-4 μπανάνες
1 φύλλο σφολιάτας






Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ταψάκι ή ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκ. και το βάζουμε στο μεγάλο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.









Εν τω μεταξύ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες πάχους 2 εκ. περίπου και χοντροκόβουμε με μαχαίρι τα φουντούκια.






΄Όταν λυώσει η μαργαρίνη και διαλυθεί η ζάχαρη, αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας σποραδικά με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να σκουρύνει και να καραμελώσει η ζάχαρη.








Αποσύρουμε την ταρτιέρα από τη φωτιά, σκορπίζουμε τα φουντούκια και αραδιάζουμε κυκλικά τις ροδέλες της μπανάνας.








Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, τσαλακώνοντάς τη για να χωράει και γυρνώντας τις άκρες της προς τα μέσα, κάτω από τις μπανάνες.








Χαράζουμε τη σφολιάτα για να βγαίνει ο ατμός.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄, χρησιμοποιώντας και τη λειτουργία του θερμού αέρα για να πάρει χρυσό χρώμα η σφολιάτα.








Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την τάρτα να σταθεί για 4΄-5΄. 

Αναποδογυρίζουμε πολύ προσεκτικά.







Σερβίρουμε.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου