… Γιατί δηλαδή, πιο μάγκες είναι όλοι αυτοί που δίνουν το χαρτί με τη συνταγή και τα υλικά κι ύστερα βάζουν το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα κι αράζουν στο θρόνο τους περιμένοντας να κρίνουν το αποτέλεσμα με ύφος χιλίων καρδιναλίων;
Κι εγώ μπορώ να το κάνω. Ανασκουμπώσου, θυγατέρα μου. Και πρόσεξε να μη σου βάλω τγία …
Σφολιατίνες με μήλο και κρέμα ρικότας
υλικά:
1 κουπάκι ρικότα ή τυρί κρέμα
1/3 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 μήλα
2 κουτ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
χυμός λεμονιού
1 φύλλο σφολιάτας
Αναμειγνύουμε το τυρί, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι.
Δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη να γίνει κρεμώδες.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, το χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες κι ύστερα κάθε λωρίδα σε τρία κομμάτια.
Αν θέλουμε πιο μεγάλες τις σφολιατίνες ή τεμπελιάζουμε ελαφρώς, κόβουμε τη σφολιάτα σε 6 αντί για 9 κομμάτια.
Μοιράζουμε την κρέμα τυριού σε όλα τα κομμάτια και αραδιάζουμε επάνω τις φέτες του μήλου.
Για πιο όμορφο αποτέλεσμα φροντίζουμε να ακουμπά ελαφρά η μία πάνω στην άλλη.
Διπλώνουμε τις δύο άκρες τις ζύμης στο κέντρο και τις ενώνουμε πιέζοντας ελαφρά.
Αλείφουμε με αυγό ή γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄ –25΄ περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5΄.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και μια υποψία κανέλλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου