… Μπλουμ να κάνεις εσύ κι όλο σου το σόι, που θα πεις τις πατάτες μου μπλουμ.
Γιατί οι πατάτες που φτιάχνω εγώ, γιαχνί και όχι μπλουμ, είναι λουκούμι, όνειρο, ποίημα …
Πατάτες γιαχνί
υλικά:
7-8 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα τοματοχυμός
ζωμός λαχανικών ή κότας
ρίγανη, δυόσμος
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι.
Για περισσότερη νοστιμιά αλλά και για να μην πάνε χαμένες, πρόσθεσα στο σωτάρισμα και 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον κύβο, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε καλά.
Σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και τις πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο λόγω κύβου και αρωματίζουμε με ρίγανη και δυόσμο.
Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν καλά οι πατάτες.
Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που προτιμάμε.
Προς το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να βγάλουμε το καπάκι και να δυναμώσουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου