Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πατάτες γιαχνί …

… Μπλουμ να κάνεις εσύ κι όλο σου το σόι, που θα πεις τις πατάτες μου μπλουμ.
Γιατί οι πατάτες που φτιάχνω εγώ, γιαχνί και όχι μπλουμ, είναι λουκούμι, όνειρο, ποίημα …



Πατάτες γιαχνί



IMG_20181021_173906



υλικά:
7-8 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα τοματοχυμός
ζωμός λαχανικών ή κότας
ρίγανη, δυόσμος




Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι.

Για περισσότερη νοστιμιά αλλά και για να μην πάνε χαμένες, πρόσθεσα στο σωτάρισμα και 4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο.

Ρίχνουμε τον πελτέ και τον κύβο, αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε καλά. 

Σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και τις πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.



IMG_20181021_115634IMG_20181021_115648



Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο λόγω κύβου και αρωματίζουμε με ρίγανη και δυόσμο.

 Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν καλά οι πατάτες.



IMG_20181021_120056IMG_20181021_120445



Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που προτιμάμε. 

Προς το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να βγάλουμε το καπάκι και να δυναμώσουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.



IMG_20181021_132335IMG_20181021_151404



Σερβίρουμε.

   

 
IMG_20181021_173909
IMG_20181021_173939
IMG_20181021_173916
IMG_20181021_173912
IMG_20181021_173936
IMG_20181021_173925
IMG_20181021_173929IMG_20181021_194334

IMG_20181021_194351IMG_20181021_194344








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου