… Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Τζακ στο Halloween. Αναμφισβήτητος βασιλιάς της γιορτής, η φίρμα του μαγαζιού, χαλοουινικός ως το κόκκαλο και μέχρι το μεδούλι …
Τον σκαλίσαμε σε κολοκύθες και τυρί για χάμπουργκερ, μεταμορφώσαμε ολόλευκα στρογγυλά τυράκια σε σωσίες του, φέτος θα τον αποτυπώσουμε σε κεσαντίγιες …
Κεσαντίγιες του Halloween
υλικά:
4 τορτίγιες
τυρί τσένταρ
κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πατάμε με πηρούνι να γίνουν πουρές.
Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε ξανά.
Τρίβουμε το τσένταρ στο χοντρό τρίφτη ή χρησιμοποιούμε τσένταρ σε φέτες..
Σκαλίζουμε σε 2 από τις τορτίγιες τη μορφή του Τζακ.
Κόβουμε 2 τριγωνικά μάτια, μια μικρότερη τριγωνική μύτη και φτιάχνουμε ένα μεγάλο στόμα με ασύμμετρα δόντια.
Απλώνουμε τον πουρέ των φασολιών στις άλλες 2 τορτίγιες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τη μία τορτίγια με τα φασόλια.
Σκορπίζουμε από πάνω μια χούφτα τσένταρ ή απλώνουμε τις φέτες του τυριού και καλύπτουμε με την τορτίγια-πρόσωπο.
Μόλις αρχίσει να λυώνει το τσένταρ, πιέζουμε ελαφρά την επάνω τορτίγια ώστε το τσένταρ να βγει από τις τρύπες χωρίς να ξεχειλίσει.
Αν μας δυσκολεύει το τηγάνι, ψήνουμε τις κεσαντίγιες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, ίσα μέχρι να λυώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου