Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κεσαντίγιες του Halloween …

… Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο Τζακ στο Halloween. Αναμφισβήτητος βασιλιάς της γιορτής, η φίρμα του μαγαζιού, χαλοουινικός ως το κόκκαλο και μέχρι το μεδούλι …


jack



Τον σκαλίσαμε σε κολοκύθες και
τυρί για χάμπουργκερ, μεταμορφώσαμε ολόλευκα στρογγυλά τυράκια σε σωσίες του, φέτος θα τον αποτυπώσουμε σε κεσαντίγιες …



Κεσαντίγιες του Halloween


IMG_20171026_194931


υλικά:
4 τορτίγιες
τυρί τσένταρ
κόκκινα φασόλια (από κονσέρβα)






Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα πατάμε με πηρούνι να γίνουν πουρές. 

Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. 

Ανακατεύουμε ξανά.

Τρίβουμε το τσένταρ στο χοντρό τρίφτη ή χρησιμοποιούμε τσένταρ σε φέτες..

Σκαλίζουμε σε 2 από τις τορτίγιες τη μορφή του Τζακ. 

Κόβουμε 2 τριγωνικά μάτια, μια μικρότερη τριγωνική μύτη και φτιάχνουμε ένα μεγάλο στόμα με ασύμμετρα δόντια.



IMG_20171026_190009IMG_20171026_190120IMG_20171026_190143



Απλώνουμε τον πουρέ των φασολιών στις άλλες 2 τορτίγιες.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τη μία τορτίγια με τα φασόλια.

 Σκορπίζουμε από πάνω μια χούφτα τσένταρ ή απλώνουμε τις φέτες του τυριού και καλύπτουμε με την τορτίγια-πρόσωπο.



IMG_20171026_190015IMG_20171026_190914ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑIMG_20171026_190921



Μόλις αρχίσει να λυώνει το τσένταρ, πιέζουμε ελαφρά την επάνω τορτίγια ώστε το τσένταρ να βγει από τις τρύπες χωρίς να ξεχειλίσει.

Αν μας δυσκολεύει το τηγάνι, ψήνουμε τις κεσαντίγιες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C,  ίσα μέχρι να λυώσει το τυρί.



IMG_20171026_194429



Σερβίρουμε αμέσως.



IMG_20171026_195122

_IGP8727

IMG_20171026_194911

IMG_20171026_195131

ΤΖΑΚ

IMG_20171026_194919

SAM_4128

_IGP8729











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου