… Cranberries χωρίς τη φωνή τους. Τη φωνή της O' Riordan που σφράγισε το συγκλονιστικό Zombie, το αγαπημένο της κόρης μου Ode to my family και το δικό μου πολυαγαπημένο No need to argue που στεφανώνει μελαγχολικά τους δύσκολους καβγάδες μας, δίκην εθνικού ύμνου κατά την απονομή του μεταλλείου στον ηττημένο …
Κέικ με κράνμπερυ
υλικά:
175 γρ. μαργαρίνη
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1/4 κούπας ξυνόγαλο
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ. αποξηραμένα κράνμπερυ
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη:
καβουρντισμένα αμύγδαλα και κουκουνάρια
κράνπερυ
ζάχαρη άχνη
Για το γλάσσο λευκής σοκολάτας:
125 γρ. λευκή κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κουταλιά μέλι
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσει και ν’ αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ρίχνουμε το ξυνόγαλο εναλλάξ με το αλεύρι, στο οποίο ανακατέψαμε το μπέικιν.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη και κλείνουμε το μίξερ.
Αλευρώνουμε ελαφρά τα κράνμπερυ, τα ρίχνουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα, η οποία θα πρέπει να είναι στεγνή όταν τη βγάλουμε.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 5΄.
Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.
Ρίχνουμε επάνω στο κέικ τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια και λίγα κράνμπερυ.
Αν θέλουμε να περιχύσουμε το κέικ με γλάσσο, λυώνουμε σε μπαιν μαρί τη λευκή κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
Αποσύρουμε, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσσο και το διακοσμούμε με τους ξηρούς καρπούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου