Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

Σα να παραφάγαμε …

… στις γιορτές. Όχι που είμαστε λαίμαργοι ή  μας λείπει η εγκράτεια. Από ευγένεια περισσότερο - να μην προσβάλουμε την οικοδέσποινα, από σεβασμό στο φαγητό - αμαρτία να πάει χαμένο, μάλλον το παρακάναμε λιγουλάκι.
Καιρός για την περιβόητη μεθεόρτια αποτοξίνωση. Με μια σαλάτα ισορροπημένη αλλά και χορταστική, που αξιοποιεί και τα περισσευούμενα κάστανα …

 

Σαλάτα με κουνουπίδι, κάστανα και κινόα

 

IMG_8619

 

υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
250 γρ. κάστανα βρασμένα (εδώ από σακουλάκι)
100 γρ. κινόα
αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι (καβουρντισμένα)
μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

 

 

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βράζουμε, κατά προτίμηση στον ατμό. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τη στραγγίζουμε. Τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και ανακατεύουμε ελαφρά με πηρούνι.

Κόβουμε τα κάστανα στη μέση.

Βάζουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα το κουνουπίδι και το αλατοπιπερώνουμε.

 

IMG_20171212_182751

 

IMG_20171212_182755

 

Μοιράζουμε τα κάστανα και την κινόα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκορπίζουμε από πάνω τα αμύγδαλα ή το σουσάμι.

 

IMG_20171212_183204

 

IMG_20171212_183150

 

Χρωματίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

IMG_8622

 

IMG_8617

 

IMG_8620

 

IMG_8621





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου