Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018

Γύρο - γύρο …

…όλοι, αλλά κανένας δεν ξεκουνιότανε να πάει να πάρει. Ντελιβεράς δεν πατάει στα κορφοβούνια μας ούτε κι εμείς ξεκινάμε για την πόλη μόνο για μια πίτα. Και όπως πάντα ανέλαβε ο συνήθης ένας για όλους. Όχι να αγοράσει. Να αυτοσχεδιάσει. Με ότι περίσσεψε από τις μεσημεριανές μπριζόλες  και πατάτες …



Πίτα με γύρο (αυτοσχέδια από περισσεύματα)



IMG_20171208_194917



υλικά:
1 μπριζόλα (ήδη μαγειρεμένη)
πατάτες (εδώ φούρνου)
ντομάτα σε ροδέλες
κρεμμύδι
μαϊντανός
τυρί cottage

ή σως από:
1 κουταλιά μαγιονέζα 
1 κουτ. γλ. μουστάρδα

πίτες για σουβλάκι ή κυπριακές

 

 

 

Ζεσταίνουμε ελαφρά τη μπριζόλα και τις πατάτες για να μπορέσουμε να τις κόψουμε πιο εύκολα.




IMG_20171208_192424

IMG_20171208_192429

 

Κόβουμε τη μπριζόλα σε πολύ ψιλές λωρίδες χρησιμοποιώντας το ψαλίδι της κουζίνας. Η δική μας είχε ήδη μπαχαρικά στο μαγείρεμα κι έτσι την ενισχύσαμε ελαφρά με λίγο παραπανίσιο πιπέρι και μπόλικη καπνιστή πάπρικα. Ζεσταίνουμε το κρέας στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων φροντίζοντας να ζεσταθεί πολύ καλά και σχεδόν να ξαναψηθεί. 

 

IMG_20171208_193312

IMG_20171208_193321

 

Κάνουμε το ίδιο και με τις πατάτες που περίσσεψαν.

Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα, με ή χωρίς λιπαρή ουσία.

Συναρμολογούμε τις πίτες χρησιμοποιώντας κρέας, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό, cottage ή σως μουστάρδας, στο συνδυασμό που προτιμάμε.




IMG_20171208_194647

IMG_20171208_194707

IMG_20171208_194746




Σερβίρουμε αμέσως.

 


IMG_20171208_194922

IMG_20171208_194846

IMG_20171208_194942





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου