Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τορτιλιόνι με λουκάνικο, kale και ρεβύθια …

… Καλό πήγα να κάνω, ξινό μου βγήκε. Είπα να εξυμνήσω κι εγώ το kale μαζί με όλους τους συναδέλφους - το Jamie, τον Anthony, το Ρατατούη και άλλες κεφαλές του χώρου, και η μετοχή του ανέβηκε κατακόρυφα στο χρηματιστήριο της περιοχής μου, δηλαδή στη λαϊκή της γειτονιάς μου.
Διπλασιάστηκε η τιμή του από Σάββατο σε Σάββατο. Από το ευτελές αντίτιμο των 0,50 το βαρέλι αργού kale άγγιξε το αστρονομικό ποσό του 1€ βυθίζοντας στο χάος τις αγορές και τα spreads.
Μα ποια είμαι; Η Moody’s είμαι; …



Τορτιλιόνι με λουκάνικο, kale και ρεβύθια



IMG_8581



υλικά:
225 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα ζωμός κότας
1/2 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα (εδώ από κονσέρβα)
1/2 κούπα τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί
3-4 φύλλα λαχανίδας (kale)
300 γρ. τορτιλιόνι ή μικρά ριγκατόνι

τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι





Σε βαθιά σωτέζα ή γουώκ ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι. 

Ρίχνουμε την πάπρικα και την καβουρντίζουμε για μισό λεπτό. 

Προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού, ψιλά ή πιο χοντροτριμμένα, μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι.

Ανακατεύουμε για 4΄-5΄, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψίχουλα και να γίνουν τραγανά.

 Τα βγάζουμε σε πιάτο.

 

IMG_20171203_130047IMG_20171203_131143

 

Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το σκεύος και ζεσταίνουμε ξανά 1 κουταλιά λάδι. 

Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη του λουκάνικου, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε για 5΄-7΄, σπάζοντάς το σε μικρότερα κομμάτια.

Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό. 

Σιγοβράζουμε 6΄-7΄, ν’ αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

Παράλληλα βράζουμε τα τορτιλιόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

 

IMG_20171203_131326IMG_20171203_131851

 


Ρίχνουμε και τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5΄. 

Προσθέτουμε τη λαχανίδα που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί η λαχανίδα.



IMG_20171203_132243IMG_20171203_132547IMG_20171203_132858

 

Κρατάμε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σωτέζα. 

Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά.

 

IMG_20171203_132947IMG_20171203_133050

 

Ρίχνουμε τυρί και λίγο από το νερό των μακαρονιών και ανακατεύουμε ξανά.

 

IMG_20171203_133059IMG_20171203_133112

 

Σερβίρουμε με τα καβουρντισμένα τρίμματα και περισσότερο τυρί.

 

IMG_8580

IMG_8586

IMG_8576

IMG_8582

IMG_8586

IMG_8583

IMG_8585

IMG_8588







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου