Παπαρδέλες με μπλε τυρί και καρύδια
υλικά:
250 γρ. παπαρδέλες
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
125 γρ. μπλε τυρί (ή ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα)
30 γρ. καρύδια
προαιρετικά: γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Χοντροκόβουμε τα καρύδια στο multi.
Αν θέλουμε, τα περνάμε για λίγα λεπτά από τα μικροκύματα, να καβουρντιστούν ελαφρά και να μοσχομυρίσουν.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε.
Παράλληλα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με το μπλε τυρί.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λυώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια και νοστιμίζουμε τρίβοντας πιπέρι.
Βάζουμε τις παπαρδέλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως, ενισχύοντας προαιρετικά με τριμμένο κεφαλοτύρι.
.
Ωραίος συνδυασμός γεύσεων. Ό,τι πρέπει για να κάνει το τραπέζι μας πιο ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο γρήγορη και άκοπη συνταγή και τόσο σκανδαλιστικά νόστιμη, που θα έπρεπε να απαγορευτεί!
Διαγραφή