Πιπεριές με αυγά all’ occhio di bue
υλικά:
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
2 αυγά
1 κουτ. τσ. ζάχαρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αν η φλούδα είναι πολύ σκληρή ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, διαφορετικά τις χρησιμοποιούμε όπως είναι.
Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε δυο κουταλιές λάδι για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα 5΄.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν οι πιπεριές για 5΄-7΄.
Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς αλλά να κρατάνε λίγο.
Αφαιρούμε το καπάκι και ανοίγουμε δυο λακκουβίτσες μέσα στις πιπεριές.
Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε θέση, καπακώνουμε ξανά και αφήνουμε να σφίξει το αυγό όσο θέλουμε.
Βγάζουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ελέγχουμε το ψήσιμο των αυγών.
Σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου