Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Το σπινθηροβόλο …

… βλέμμα της αγελάδας είναι διάσημο τοις πάσι και ταιριάζει γάντι σε πολλά κατά φαντασίαν ξουράφια.
Το μάτι του βοδιού πάλι όχι και τόσο, τουλάχιστον όχι όσο το περίφημο του βοδιού το κέρατο, έσχατη αλλά ουδόλως ασφαλής κρυψώνα εφόσον ακόμη κι εκεί ξετρυπώνουμε τους φυγάδες.
Το μάτι του βοδιού λοιπόν, που στην Αμερική ως bull’s eye σημαίνει ότι είσαι απόγονος του Ρομπέν ή του Γουλιέλμου Τέλλου, στην Ιταλία ονοματίζει διάφορα φαγητά και γλυκά που το θυμίζουν οπτικά.
Από γεμιστά μπισκότα μέχρι …

 

Πιπεριές με αυγά all’ occhio di bue

 

IMG_8231

 

υλικά:
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
2 αυγά
1 κουτ. τσ. ζάχαρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

 

 

Αν η φλούδα είναι πολύ σκληρή ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, διαφορετικά τις χρησιμοποιούμε όπως είναι. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε σε δυο κουταλιές λάδι για δυο-τρία λεπτά. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε για άλλα πέντε λεπτά. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν οι πιπεριές για πέντε με επτά λεπτά. Δε θέλουμε να μαλακώσουν εντελώς αλλά να κρατάνε λίγο.

 

 

IMG_20170827_185116

 

 

 

IMG_20170827_185920

 

 

 

IMG_20170827_192606

 

 

Αφαιρούμε το καπάκι και ανοίγουμε δυο λακουβίτσες μέσα στις πιπεριές. Σπάμε από ένα αυγό σε κάθε θέση, καπακώνουμε ξανά και αφήνουμε να σφίξει το αυγό όσο θέλουμε.

 

 

IMG_20170827_193024

 

 

 

IMG_8224

 

 

Βγάζουμε το καπάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ελέγχουμε το ψήσιμο των αυγών.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

IMG_8229

 

 

 

IMG_8227

 

 

 

IMG_8228

 

 

 

IMG_8230

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου