Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ε, ναι, είπα κολοκύθια …

 

image

 

… λοιπόν; Γιατί να μην το πω; Τα κολοκύθια μια χαρά είναι. Τα τρώμε. Πώς δεν τα τρώμε. Βραστά τα τρώμε, πλακί τα τρώμε, μουσακά τα τρώμε, τηγανιτά με σκορδαλιά τα τρώμε.
Και γεμιστά, θα προσθέσω εγώ η ταπεινή, με την  άδεια του κυρ-Γιώργη και αδιαφορώντας παντελώς   για τη γνώμη του Αθανασούλα Καλαντζή …

 

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα τόνου

 

image

 

 

υλικά:
4 στρογγυλά κολοκυθάκια
4 κουταλιές μαγιονέζα
4 τοματίνια
150 γρ. τόνος κονσέρβα (προτιμάμε σε νερό και όχι λάδι)
ρόκα ή βαλεριάνα

 

 

 

Διαλέγουμε στρογγυλά κολοκυθάκια περίπου στο ίδο μέγεθος και όσο πιο σφιχτά βρούμε.

 

 

clip_image001

 

 

clip_image002

 

 

Κόβουμε μια ροδέλα από την κορυφή των κολοκυθιών και μια μικρότερη από τη βάση τους κι ύστερα τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.

Αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα τους με κουτάλι δημιουργώντας οκτώ κουπάκια.

 

 

clip_image001[5]

 

 

clip_image002[5]

 

 

clip_image003

 

 

Τα βράζουμε για τέσσερα με πέντε λεπτά σε καυτό νερό με ένα κουταλάκι αλάτι, τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να διακοπεί ο βρασμός και να διατηρηθεί το χρώμα τους.

 

 

clip_image004

 

 

clip_image005

 

 

Κόβουμε τη σάρκα τους σε κυβάκια και τη σωτάρουμε σε τηγανάκι με δυο κουταλιές λάδι ή με μια κουταλιά λάδι και μια αρωματικό βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε ελαφρά με χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε στο multi τον τόνο μαζί με τη μαγιονέζα και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

 

 

clip_image006

 

 

clip_image007

 

 

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια και μοιράζουμε τη σωταρισμένη σάρκα σε όλα.

 

 

clip_image008

 

 

 

clip_image009

 

 

Τα γεμίζουμε με την κρέμα τόνου και γαρνίρουμε με μισό τοματίνι.

 

 

clip_image010

 

 

clip_image011

 

 

clip_image012

 

 

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει ακριβώς τα κολοκυθάκια.

Απλώνουμε στο πυρίμαχο σκεύος ρόκα ή βαλεριάνα και αραδιάζουμε τα γεμιστά κολοκυθάκια. Τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι, ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

 

clip_image013

 

 

 

clip_image014

 

 

 

clip_image015

 

 

 

clip_image016

 

 

 

clip_image017

 

 

 

clip_image018

.

.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου