Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Και τώρα τι έχεις …

… να πεις;
Αλήθεια τι έχεις να πεις;
Που νόμιζες πως δε θα φτάσει
κι αυτή η φαμελιά θα πεινάσει.

Που πίστευες ότι μπορεί
τόση λαγάνα να φαγωθεί
Και τώρα που είδες
πως μόνον ακρίδες
θα άντεχαν τόσο φαΐ
Και τώρα τι έχεις να πεις;
Ναι, και τώρα τι έχεις να πεις;

Δε μιλάς, ε; Επειδή δεν έχεις τι να απαντήσεις ή επειδή ακόμα παλεύεις να χωνέψεις τη λαγάνα που έφαγες χτες για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και που περίσσεψε να φαν σαράντα βλάχοι, που λέμε και στα μέρη μου;
Ας είναι. Είχες καλή πρόθεση, άσχετα αν γεμίσαμε λαγάνα που ολοταχώς μπαγιατεύει. Θα τη σταματήσω στον κατήφορο που πήρε. Θα την ξανανιώσω, θα τη μεταμορφώσω, κι απόψε θα φάτε …

 

Μπρουσκέτες με τη λαγάνα που περίσσεψε

 

IMG_7809

 

υλικά:
λαγάνα που περίσσεψε
πελτές ντομάτας
ζαμπόν, έμμενταλ
ρικότα, μοτσαρέλα
φέτα, ελιές
λιαστή ντομάτα

ελαιόλαδο, ρίγανη

 

 

 

Ανοίγουμε τη λαγάνα στη μέση και ραντίζουμε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι από λιαστές ντομάτες που είναι αρωματικό ή, αν μας αρέσει το σκορδόψωμο, να τρίψουμε κάθε κομμάτι με μια σκελίδα σκόρδο.
Απλώνουμε στα μισά κομμάτια πελτέ ντομάτας και αφήνουμε τα υπόλοιπα σκέτα. Τα πασπαλίζουμε όλα με ρίγανη και κάνουμε τους συνδυασμούς υλικών που προτιμάμε.
Μια φέτα έμμενταλ και μια φέτα ζαμπόν, πελτές με φέτα και ρίγανη, ρικότα με λιαστή ντομάτα ή λιαστή ντομάτα με μοτσαρέλα. Ελάχιστες ποσότητες, ίσα για να συνοδεύσουν τη λαγάνα, η γεύση της οποίας πρέπει να αναδεικνύεται και να κυριαρχεί.

 

 

IMG_7800

 

 

IMG_7801

 

 

IMG_7802

 

 

IMG_7803

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου και στη λειτουργία του αέρα, για 8΄-10΄, ίσα -ίσα να ζωντανέψει η λαγάνα και να λυώσουν τα τυριά.
Τρώμε αμέσως.

 

 

IMG_7806

 

 

002

 

 

006

 

 

IMG_7807

 

 

004

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου