Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

A spoonful of sugar …

… makes the medicine go down. Έτσι λέει η Μαίρη Πόππινς. Κι έχει δίκιο.
Γιατί αν περιμένω να φάει σπανάκι η κόρη μου οικειοθελώς, σώθηκα.
Ενώ αν το φτιάξω με τορτελίνια, σώθηκα …

 

Τορτελίνια φούρνου με σπανάκι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας

 

IMG_20161221_140617

 

υλικά:
700 γρ. σπανάκι (εδώ κατεψυγμένο)
250 γρ. τορτελίνια (εδώ με τυρί)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
μισό κουτ. γλ. σάλτσα πολτός τσίλι
2 μπάλες μοτσαρέλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά αρωματικό βούτυρο
2 κουταλιές λάδι
μαϊντανός

 

 

 

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και το βούτυρο και ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσει. Το αλατοπιπερώνουμε, το σκεπάζουμε και το σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το σωταρισμένο σπανάκι.

 

 

SAM_4675

 

 

IMG_20161221_113128

 

 

IMG_20161221_115647

 

 

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 1 κουταλιά λάδι, ρίχνουμε την πάστα τσίλι κι ύστερα τη ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και το μαϊντανό και  βράζουμε τη σάλτσα, σκεπασμένη, για 10΄.

 

 

IMG_20161221_113759

 

 

IMG_20161221_113817

 

 

IMG_20161221_114058

 

 

IMG_20161221_115710

 

 

Ταυτόχρονα βράζουμε και τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω στο σπανάκι.

 

 

IMG_20161221_122634

 

 

IMG_20161221_122649

 

 

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Μπορούμε να ανακατέψουμε ή να αφήσουμε τα υλικά σε στρώσεις, όπως εδώ.

 

 

IMG_20161221_123636

 

 

IMG_20161221_123655

 

 

IMG_20161221_123706

 

 

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.

Σερβίρουμε.

 

 

IMG_20161221_140605

 

 

IMG_20161221_140610

 

 

Εγώ έχω το κακό συνήθειο να χρησιμοποιώ το κινητό για να μιλάω - σπανίως και μόνο σε ανάγκη - κι όχι να φωτογραφίζω. Και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα της καλής μου συνήθειας. Μια φορά το χρειάστηκα για να φωτογραφίσω και προέκυψαν αυτές οι ταλαίπωρες και σκοτεινές φωτογραφίες. Για να μην πω για όλες τις κουνημένες που πέταξα.

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου