Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Πόσο μ’ αρέσουν …

… οι καραμελίτσες. Ιδίως όταν είναι κρεπουλίτσες. Γιατί κρέπες δεν είναι μόνο οι κλασσικές σπιτικές με μπεσαμέλ και τυρί-ζαμπόν-μανιτάρια, άντε και λίγο κοτόπουλο που περίσσεψε. Ούτε εκείνες οι ξέχειλες που παραγγέλνουμε έξω και πασχίζουμε να βάλουμε μέσα ό,τι έχει η κρεπερί, εκτός από το ταμείο και τα σκαμπώ. Για νη μην πω για το θανατηφόρο συνδυασμό πραλίνα, μπισκότο και guest star μια ξεχασμένη μπανάνα.
Υπάρχει και η εκδοχή της απλότητος, ακόμη και της λιτότητος. Δυο υλικά φτάνουν, αλλά τι υλικά. Ιταλιάνικα tutti e due, τυρί και αλλαντικό. Ένα κρεμώδες μασκαρπόνε και μια καλή μορταδέλα.
Pronto …

 

Ρολάκια κρέπας με μασκαρπόνε και μορταδέλα

 

IMG_7530

 

υλικά:
5 κρέπες
250 γρ. μασκαρπόνε
8-10 φέτες μορταδέλα
3 τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
πιπέρι

ανάμεικτη πράσινη σαλάτα

 

 

 

Κόβουμε πολύ ψιλά τα φύλλα του φρέσκου κρεμμυδιού. Διαλέγουμε τα εσωτερικά φύλλα που είναι πράσινα,λεπτά και τρυφερά. Δουλεύουμε με πηρούνι το μασκαρπόνε να μαλακώσει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε γενναιόδωρα τις κρέπες με το μείγμα του τυριού.

 

 

SAM_4546

 

 

SAM_4547

 

 

SAM_4551

 

 

Βάζουμε πάνω από το τυρί τις φέτες της μορταδέλας (1,5 ή 2 φέτες σε κάθε κρέπα) και τυλίγουμε κάθε κρέπα ρολό.

 

 

SAM_4550

 

 

SAM_4552

 

 

Τυλίγουμε κάθε κρέπα με μεβράνη φαγητού και κλείνουμε σφιχτά τις άκρες, σαν καραμέλα. Βάζουμε τις κρέπες στο ψυγείο για 30΄.

 

 

SAM_4554

 

 

SAM_4555

 

 

SAM_4556

 

 

Αφαιρούμε τη μεμβράνη φαγητού και κόβουμε τις κρέπες σε χοντρές ροδέλες.

 

 

IMG_7524

 

 

IMG_7525

 

 

Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε πιατέλα ή ξύλο σερβιρίσματος και αραδιάζουμε τα ρολάκια.
Σερβίρουμε.

 

 

IMG_7527

 

 

IMG_7526

 

 

SAM_4564

 

 

IMG_7528

 

 

Τα ρολάκια αυτά είναι ιδανικά για γιορτινό μπουφέ επειδή γίνονται εύκολα και γρήγορα, ετοιμάζονται πολύ νωρίτερα και διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Και είναι και όμορφα τα άτιμα.

 

 

IMG_7529

 

 

SAM_4563

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου