… Τόνωση χρειαζόμαστε οικογενειακώς, τόνωση κι εκτόνωση. Τέλειωσε η άδεια, ούτε που την καταλάβαμε, κι από Δευτέρα μέσα τα κεφάλια κι ο σβέρκος έτοιμος για ζέψιμο. Το μάγκανο περιμένει, η ταΐστρα επίσης, το ίδιο και οι παρωπίδες. Να μην κοιτάει αλλού το μάτι και ξεμυαλιζόμαστε και ξεφεύγουμε απ’ το στόχο του άρτου ημών του επιούσιου.
Όσο για τον Σαββατιάτικο επιούσιο, θα είναι λιτός πλην εντυπωσιακός. Και τονωτικός, τουλάχιστον κατ’ όνομα …
Μενταγιόν με τόνο, τοματίνια και μοτσαρέλα
υλικά:
80-100 γρ. τόνος από κονσέρβα
4-5 μεγάλα τοματίνια (ιταλικά μακρόστενα)
1-2 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
μισή μπάλα μοτσαρέλα
μαϊντανός ή βασιλικός ψιλοκομμένος
Πλένουμε τα τοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμί τους. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, ρίχνουμε και το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Στραγγίζουμε τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια με το πηρούνι.
Βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στο κέντρο ενός πιάτου και φτιάχνουμε τη βάση του μενταγιόν με τα μισά τοματίνια.
Από πάνω βάζουμε το μαϊντανό και μια στρογγυλή φέτα μοτσαρέλα.
Συνεχίζουμε με τον τόνο, ξανά μαϊντανό, προαιρετικά μια ακόμη φέτα μοτσαρέλα, και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τοματίνια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου