Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Από βανίλια σε βανίλια …

… θα πετάω. Κι απ’ το υποβρύχιο στο φρούτο. Είδα με το περισκόπιό μου στη λαϊκή καλογινωμένες και γλυκές κίτρινες βανίλιες κι έβαλα αμέσως πλώρη για μια ιδιαίτερη σαλάτα …

 


Σαλάτα με βανίλιες, σαλάμι και παξιμάδι



IMG_7218

 


Υλικά:
7-8 κίτρινες βανίλιες
8 αποξηραμένα δαμάσκηνα
7-8 φέτες σαλάμι αέρος
4 παξιμαδάκια (εδώ ριγανάτα Αστυπάλαιας)
φυστίκι Αιγίνης
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο

 

 

 

Βάζουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα σε μπωλ και τα περιχύνουμε με ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να ενυδατωθούν για 30΄, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
Πλένουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και το σαλάμι κομμένο σε λωρίδες.

 

 

SAM_3382

 

 

SAM_3385

 

 

Σπάμε με το χέρι τα παξιμάδια από πάνω και πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το φυστίκι Αιγίνης, χοντροτριμμένο.

 

 

SAM_3386

 

 

SAM_3389

 

 

Αρτύουμε τη σαλάτα με το λάδι και το ξύδι και σερβίρουμε.

 

 

IMG_7213

 

 

 

IMG_7216

 

 

 

IMG_7214

 

 

 

IMG_7217

 

 

 

IMG_7219

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου