Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Τις κορδέλες …

… της ρυθμικής γυμναστικής μου θυμίζουν οι ταλιατέλες. Όπως εκείνες μένουν τυλιγμένες και σχεδόν αόρατες μέχρι ν’ ακουστούν οι πρώτες νότες, κι αρχίζουν λίγο-λίγο να ξεδιπλώνονται, πρώτα να κυματίζουν ρυθμικά κι ύστερα να ζωντανεύουν και ν’ ακολουθούν κάθε νότα και κάθε κίνηση, έτσι κι οι ταλιατέλες. Μικρές τυλιγμένες φωλιές, άκαμπτες και σκληρές, μόλις έρθουν σ’ επαφή με το νερό ζωντανεύουν, ξεδιπλώνονται, κυματίζουν με χάρη, γίνονται τρυφερές και βελούδινες, έτοιμες ν’ αγκαλιάσουν τη σάλτσα τους …

 

Ταλιατέλες με μανιτάρια και σπανάκι 




IMG_7027




υλικά:
250 γρ. ταλιατέλες
150 γρ. μανιτάρια
150 γρ. τρυφερό σπανάκι
80 γρ. κανπιστό αλλαντικό (εδώ γαλοπούλα)
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο

 

 

 

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και 3 κουταλιές νερό και αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια, τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄. Ρίχνουμε και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5΄.

 



SAM_3128

 




SAM_3129





Προσθέτουμε το σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του.

 



SAM_3132

 




SAM_3133

 



Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ρίχνουμε στη σωτέζα την κρέμα γάλακτος και, μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα περνάμε με πηρούνα κατευθείαν στη σωτέζα.

 



SAM_3130

 



SAM_3136

 



SAM_3138

 



Αφήνουμε τις ταλιατέλες να βράσουν μαζί με τη σάλτσα τους για 1΄-2΄, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και, αν χρειαστεί, αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

 



SAM_3139

 



SAM_3141

 



Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

 



IMG_7028

 



IMG_7031

 



IMG_7029

 



IMG_7032

 



IMG_7033







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου