… Τις κορδέλες της ρυθμικής γυμναστικής μου θυμίζουν οι ταλιατέλες. Όπως εκείνες μένουν τυλιγμένες, σχεδόν αόρατες μέχρι ν’ ακουστούν οι πρώτες νότες, κι αρχίζουν λίγο-λίγο να ξεδιπλώνονται, πρώτα να κυματίζουν ρυθμικά κι ύστερα να ζωντανεύουν και ν’ ακολουθούν κάθε νότα και κάθε κίνηση, έτσι κι οι ταλιατέλες. Μικρές τυλιγμένες φωλιές, άκαμπτες και σκληρές, μόλις έρθουν σ’ επαφή με το νερό ζωντανεύουν, ξεδιπλώνονται, κυματίζουν με χάρη, γίνονται τρυφερές και βελούδινες, έτοιμες ν’ αγκαλιάσουν τη σάλτσα τους …
Ταλιατέλες με μανιτάρια και σπανάκι
υλικά:
250 γρ. ταλιατέλες
150 γρ. μανιτάρια
150 γρ. τρυφερό σπανάκι
80 γρ. κανπιστό αλλαντικό (εδώ γαλοπούλα)
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και 3 κουταλιές νερό και αχνίζουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια, τα ρίχνουμε στη σωτέζα με τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄. Ρίχνουμε και την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να εξατμιστούν τα υγρά του.
Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες για 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Ρίχνουμε στη σωτέζα την κρέμα γάλακτος και, μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα περνάμε με πηρούνα κατευθείαν στη σωτέζα.
Αφήνουμε τις ταλιατέλες να βράσουν μαζί με τη σάλτσα τους για 1΄-2΄, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και, αν χρειαστεί, αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου