… Η μόδα είναι μια μορφή ασχήμιας τόσο ανυπόφορη, ώστε πρέπει να την αλλάζουμε κάθε έξι μήνες. Ή, για να είσαι στη μόδα πρέπει να είσαι ντεμοντέ.
Λόγια μεγάλων ανδρών και γυναικών, γρίφοι του γέροντα, ό,τι και νά ’ναι εγώ συμφωνώ μαζί τους στο εξής: η μόδα είναι αφόρητα κουραστική, πληκτική και ολωσδιόλου περιττή. Η στολή της αγέλης, όπως ωραιότατα το έθεσε η Μάρω Βαμβουνάκη.
Με αφήνει παγερά αδιάφορη – η μόδα, όχι η Βαμβουνάκη- και δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί της παρά μόνο για να πω ότι, τώρα που πέρασε επιτέλους η μεγάλη μόδα των καπκέικς, μπορούμε με την ησυχία μας να φτιάξουμε για πρωινό, τα ωραιότατα …
Κάπκεϊκς με μπανάνα και γλάσσο από τυρί κρέμα
υλικά:
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. τσαγιού σόδα
μια πρέζα αλάτι
1/2 κούπα μαργαρίνη (λιωμένη)
1 1/2 κούπα ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μεγάλες)
2 αυγά
2 βανίλιες
Για το γλάσσο:
τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
ζάχαρη άχνη
Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπωλ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Πατάμε με πηρούνι τις μπανάνες να λιώσουν. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε τις μπανάνες, τη μαργαρίνη, τα αυγά και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Γενικά οι ζύμες αυτού του είδους για μάφινς ή κάπκεϊκς, δε χρειάζονται πολύ ανακάτεμα, αλλά μία απλή ανάμειξη των υλικών.
Ντύνουμε με χαρτάκια τις θήκες για κάπκεικς και μοιράζουμε το μείγμα.
Βγάζουμε τα κάπκεϊκς σε σχάρα να κρυώσουν. Τρώγονται σκέτα …
… πασπαλισμένα με άχνη, ή με ένα απλό γλάσσο για το οποίο αναμειγνύουμε με πηρούνι 2 κουταλιές τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη.
Περιχύνουμε τα κάπκεϊκς με το γλάσσο.
Αν θέλουμε τα διακοσμούμε με ροδέλες μπανάνας και τα αρωματίζουμε με κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου