Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Γλαστράκια με σοκολάτα και μπισκότο …

… Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο. Μπορείς. Εγώ δεν μπορώ.
Ή, για να είμαι πιο ακριβής, να το φυτέψω μπορώ. Να το φροντίσω δεν μπορώ. Έχω το μαγικό άγγιγμα που καταφέρνει ακόμη και κάκτο να ξεράνει.
Γι’ αυτό και τό ’χω πάρει απόφαση. Γλάστρες και ζαρντινιέρες, πέργολες και τενεκέδες δεν θα δεις στο σπίτι μου. Άντε να δεις ένα βάζο με τα στριφογυριστά μπαμπού, τα επονομαζόμενα και τυχερά. Μόνο που τα συγκεκριμένα μάλλον άτυχα είναι, αφού έπεσαν στα χέρια μου, κι όλο και κιτρινίζουν φυλλαράκια και βλαστάρια, κι αργοσβήνουν νοσταλγώντας τις όχθες του Νείλου.
Μπορεί, λοιπόν, να ξεραίνω στο μπαλκόνι, αλλά ανθίζω στην κουζίνα. Και θα φτιάξω virtual γλαστράκια, να δοξάσω την άνοιξη και την Πρωτομαγιά. Και να γλυκάνω το μήνα που ξεκινάει …



Γλαστράκια με σοκολάτα και μπισκότο



ΠΑΡΤΕΡΙ



υλικά:
κρέμα σοκολάτας
μπισκότα σοκολάτας
φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο
ποτηράκια του κρασιού





Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε σοκολατένια κρέμα μας αρέσει. Ζαχαροπλαστικής, άνθος αραβοσίτου, κρέμα στιγμής ή μους, όλες κάνουν για τα γλαστράκια μας.


Μοιράζουμε τη σοκολατένια κρέμα στα ποτηράκια, γεμίζοντάς τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
Τρίβουμε τα σοκολατένια μπισκότα στο multi και τα σκορπίζουμε πάνω από την κρέμα, έτσι που να δίνουν την εντύπωση χώματος σε γλάστρα.



ΣΟΚΟΛΑΤΑ
 

ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ



Φυτεύουμε σε κάθε γλαστράκι μερικά φυλλαράκια δυόσμο και  διακοσμούμε, προαιρετικά, με μικρά ξυλάκια που παίζουν το ρόλο εργαλείων.



ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ

ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ



Αφήνουμε τα γλαστράκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.



ΚΟΝΤΙΝΟ

ΠΑΡΤΕΡΙ ΑΝΩΘΕΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου