… Φτιάξε μου έναν καφέ και μη βάζεις ζάχαρη. Τον είχε παραγγείλει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τον παραγγέλνει κι ο κάθε πικραμένος να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
Τι γίνεται όμως αν κάποιος πει “φτιάξε μου ένα γλυκό και μη βάζεις ζάχαρη;”. Κι ύστερα “φτιάξε μου ένα γλυκό και μη βάζεις βούτυρο;” Κι ακόμη πιο μετά “Φτιάξε μου ένα γλυκό και μη βάζεις άλευρον;”.
Όχι, δεν θα τον πάρουμε με τις πέτρες. Ούτε καν θα τον αποπάρουμε. Απλώς θα του φτιάξουμε ετούτα τα ιδιαίτερα μπισκοτάκια με βρώμη και μπανάνες, χωρίς ίχνος λιπαρής ουσίας ή αλεύρου και χωρίς κόκκο ζάχαρης. Ολόγλυκα παρ’ όλα αυτά, φυσικώ τω τρόπω, από τις μπανάνες και τις σταφίδες …
Μπισκοτάκια βρώμης με μπανάνα
υλικά:
1 κούπα νιφάδες βρώμης
2 μπανάνες
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε βάλει κι ένα φακελάκι αρωματικό τσάι, για να τους δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα.
Βάζουμε τη βρώμη στο multi και πιέζουμε 2-3 φορές διακεκομμένα το διακόπτη, ώστε να την τρίψουμε ελαφρά, χωρίς να την κάνουμε εντελώς σκόνη.
Αδειάζουμε τη βρώμη και περνάμε και τις μπανάνες από το multi, πολτοποιώντας τες.
Αναμειγνύουμε τη βρώμη με τον πουρέ μπανάνας, τις σταφίδες στραγγισμένες, και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι. Βάζουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε ρηχό ταψί, με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου, ανάλογα και με το πόσο μαλακά ή τραγανά θέλουμε τα μπισκότα μας.
Τα αφήνουμε για λίγο στο ζεστό φούρνο και τα βγάζουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Αν μας αρέσουν τα πιο λεπτά και μεγάλα μπισκότα, τα cookies με τ’ όνομα, ρίχνουμε λίγο μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ρίχνουμε μεγαλύτερες κουταλιές ζύμης στη λαδόκολλα, αφού τις πατήσουμε ελαφρά με το κουτάλι για να απλώσουν.
Ψήνουμε και κρυώνουμε τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου