… Ήτανε μόδα κι έγινε συνήθειο. Σαν τον Καραγκιόζη την πατήσαμε κι εμείς. Είπαμε πέρυσι να κάνουμε ένα πάρτυ για το Halloween ν’ αλλάξουμε λιγάκι, να κάνουμε και το χατήρι της χαϊδεμένης που το ζήταγε επιμόνως και μετ’ επιτάσεως και … μπλέξαμε. Είπαμε να φάμε ένα λαγό και μας έφαγ’ ο λαγός.
Καλά να μας γένει. Έψαχνα νά ’βρω το μπελά μου και τελικά τον βρήκα, που έλεγε και το ανόητον άσμα.
Έγινε το πάρτυ, θριάμβευσε η επινοητικότητα σε στολές, φαγώσιμα και διακόσμηση, περίσσεψαν τα μουσαντένια ουρλιαχτά φρίκης και τρόμου, αναστατώσαμε τη φιλήσυχη γειτονιά με τους νοικοκυραίους ανθρώπους και διαλυθήκαμε ησύχως.
Μέχρις εδώ όλα καλά. Μόνο που εδώ και 15 μέρες η περσινή συμμορία άρχισε τις κρούσεις, τις νύξεις και τελικά τις κατά μέτωπον επιθέσεις. Πότε θα κάνουμε, λέει, το φετινό πάρτυ για το Halloween;
Τους θυμάσαι τους μεθυσμένους στις ελληνικές ταινίες; Εκείνους που λένε “Μπαρδόν;” Κι όταν τους ξαναρωτάνε, ξαναλένε “Μπαρδόν;”. Μάλλον τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα γιατί όσα μπαρδόν κι αν είπα, όσο κι αν έκανα το βλάκα, τον κουφό και τον κουφό βλάκα, τελικά το πάρτυ δεν το γλύτωσα.
Κι άειντε πάλι απ’ την αρχή. Να ψάχνω ιδέες και συνταγές, να παρακολουθώ βιντεάκια για το πώς φτιάχνουν σκελετούς από κάλτσες, πώς σκαλίζουν κολοκύθες, πώς το τρίβουν το πιπέρι, πώς το λένε πώς το λένε το βοτάνι που το καίνε.
Δε βαριέσαι. Αν ήμουνα μικρό παπούζ θα με φώναζαν ‘ τραβάτε με κι ας κλαίω ’ …
Καλά να μας γένει. Έψαχνα νά ’βρω το μπελά μου και τελικά τον βρήκα, που έλεγε και το ανόητον άσμα.
Έγινε το πάρτυ, θριάμβευσε η επινοητικότητα σε στολές, φαγώσιμα και διακόσμηση, περίσσεψαν τα μουσαντένια ουρλιαχτά φρίκης και τρόμου, αναστατώσαμε τη φιλήσυχη γειτονιά με τους νοικοκυραίους ανθρώπους και διαλυθήκαμε ησύχως.
Μέχρις εδώ όλα καλά. Μόνο που εδώ και 15 μέρες η περσινή συμμορία άρχισε τις κρούσεις, τις νύξεις και τελικά τις κατά μέτωπον επιθέσεις. Πότε θα κάνουμε, λέει, το φετινό πάρτυ για το Halloween;
Τους θυμάσαι τους μεθυσμένους στις ελληνικές ταινίες; Εκείνους που λένε “Μπαρδόν;” Κι όταν τους ξαναρωτάνε, ξαναλένε “Μπαρδόν;”. Μάλλον τα καταφέρνουν καλύτερα από μένα γιατί όσα μπαρδόν κι αν είπα, όσο κι αν έκανα το βλάκα, τον κουφό και τον κουφό βλάκα, τελικά το πάρτυ δεν το γλύτωσα.
Κι άειντε πάλι απ’ την αρχή. Να ψάχνω ιδέες και συνταγές, να παρακολουθώ βιντεάκια για το πώς φτιάχνουν σκελετούς από κάλτσες, πώς σκαλίζουν κολοκύθες, πώς το τρίβουν το πιπέρι, πώς το λένε πώς το λένε το βοτάνι που το καίνε.
Δε βαριέσαι. Αν ήμουνα μικρό παπούζ θα με φώναζαν ‘ τραβάτε με κι ας κλαίω ’ …
Sock skeleton
υλικά:
1 ζευγάρι αθλητικές κάλτσες
βαμβάκι
δύο μαύρα κουμπιά και 2 λίγο μικρότερα άσπρα κουμπιά
ή
δύο ανόμοια χρωματιστά κουμπιά
Γυρίζουμε τις κάλτσες ανάποδα και τις απλώνουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Η Α, αυτή που βρίσκεται πίσω στη φωτογραφία, θα σχηματίσει τον κορμό του σκελετού και η Β θα μας δώσει τα χέρια και τα πόδια του.
Κόβουμε και πετάμε το λάστιχο και από τις δυο.
Χωρίζουμε την Α κόβοντας κατά μήκος το λαστιχωτό κομμάτι, μέχρι εκεί που αρχίζει το πετσετέ.
Από τη Β κόβουμε οριζόντια και αφαιρούμε τα κομμάτια της μύτης και της φτέρνας.
Τα κομμάτια που έμειναν τα κόβουμε το ένα σε 2 και το άλλο σε 4 ίσα μέρη.
Ράβουμε ή γαζώνουμε τα κομμάτια γύρω-γύρω αφήνοντας ανοιχτή μια πλευρά, για να μπορούμε να τα γεμίσουμε.
Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή ένα ξυλάκι από κινέζικο γεμίζουμε τον κορμό και τα κομμάτια του σκελετού, γυρίζοντάς τα ταυτόχρονα από την καλή πλευρά τους.
Ράβουμε τις άκρες.
Χωρίζουμε, δένοντας σφιχτά με χοντρή κλωστή, ένα κεφάλι στο σκελετό.
Ράβουμε τα δύο μεγαλύτερα κομμάτια της κάλτσας Β στα πόδια της κάλτσας Α, σχηματίζοντας τα κάτω άκρα του σκελετού.
Ράβουμε ανά δύο μεταξύ τους τα μικρότερα κομμάτια της κάλτσας Β δημιουργώντας τα χέρια.
Ενώνουμε τα χέρια με τον κορμό, ράβοντάς τα στο ύψος των ώμων.
Με μαύρη κλωστή δημιουργούμε 3 πλευρά σε κάθε πλευρά, σφίγγοντας και τραβώντας καλά την κλωστή για να σουρώσει η κάλτσα και το βαμβάκι.
Με τον ίδιο τρόπο, ράβοντας και σουρώνοντας, φτιάχνουμε το στόμα.
Για τα μάτια είτε ράβουμε τα άσπρα κουμπιά πάνω στα μαύρα ή ράβουμε σε διαφορετικό ύψος τα χρωματιστά κουμπιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου