Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κους κους με ελιές, κάππαρη και αντσούγιες …

… Κουσκουσάρη. Έτσι δεν τον λέει ο Ζήκος τον κουτσομπόλη, αυτόν που φοβάται μήπως πιάσει στο στόμα του την περιστέρα τ’, τσαπερδόνα τ’, κουκουνάρα τ’;
And I quote:
Μα τι με πέρασες, κουσκουσάρη, και μου λες να μη λέω τέτοια πράγματα;”
”Μα, μην προβαίνεις σε αποκαλύψεις, γιατί ο κυρ-Μανώλης μπορεί να είναι και κουσκουσάρης και ναν το πει στη γειτονιά
”.

Κουσκουσάρης όμως θα μπορούσε να είναι κι αυτός που  του αρέσει πολύ το κους κους. Που το μαγειρεύει συχνά, το τρώει με όρεξη και το λατρεύει σ’ όλες του τις εκδοχές. Κρυμμένο σε
γεμιστά,  πρωταγωνιστή σε σαλάτες, ακόμη και σε γλυκά.
Κι αν μετά τον Kennedy ήταν όλοι Βερολινέζοι, εμείς μετά από τις συνταγές που δοκιμάσαμε, είμαστε όλοι κουσκουσάρηδες …



Κους κους με ελιές, κάππαρη και αντσούγιες



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
   



υλικά:
200 γρ. κους κους
2 μέτριες ντομάτες
2 μικρά αγγουράκια (τύπου Κνωσσού)
8 φιλετάκια αντσούγιας
2 κουταλιές κάππαρη τουρσί (ξαρμυρισμένη)
80 γρ. ελιές Καλαμών
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
1 τούφα μαϊντανός





Μουλιάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφρατεύουμε χτενίζοντάς το με πιρούνι. 

Κόβουμε τις ντομάτες και τα αγγουράκια σε κύβους και τα προσθέτουμε στο κους κους.



ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΑΦΡΑΤΕΜΑ
       ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ



Ρίχνουμε τις αντσούγιες και τις ελιές κομμένες σε φετάκια και ανακατεύουμε καλά. 

Χτυπάμε ελαφρά σε μπωλάκι το λάδι με το ξύδι και προσθέτουμε την κάππαρη, το μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι.



ΜΕ ΕΛΙΕΣ
       ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ 



Ρίχνουμε στη σαλάτα τη σάλτσα των μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού  και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε.



ΠΑΡΕΑ
      ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΠΙΑΤΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου