Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα, σκόρδο και ντομάτα …

… Και ξερό ψωμί. Χωρίς τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ούτε τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Μόνο με ξερό ψωμί. Έτσι θα περνάμε οσονούπω. 
Θυμάσαι στην Ελλάδα όταν δε δούλευες εσύ; Κι αν δε θυμάσαι ή δεν το πρόλαβες, πρόβλημα ουδέν. Υπάρχει το Τρίο Χάρε. Που βγήκε παγανιά μες τη δική – δική μου γειτονιά.
Γι’ αυτό σου λέω. Ξερό ψωμί - κι όσο προφταίνουμε ακόμα, το κάνουμε και μπρουσκέτα …



Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα, σκόρδο και ντομάτα





υλικά:
8 φέτες χωριάτικο ψωμί ή μπαγκέτα
250 γρ. τοματίνια ή ντομάτες
2 μπάλες μοτσαρέλα
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη ή βασιλικός






Κόβουμε τα τοματίνια ή τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα περισσότερα σπόρια. 

Σε 2-3 κουταλιές λάδι ροδίζουμε τη μία σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετάκια και ρίχνουμε τα τοματίνια.

Τα σωτάρουμε μαζί για 10΄, αλατίζοντας λίγο πριν το τέλος. 

Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού στη φρυγανιέρα ή το γκριλ. 

Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις τρίβουμε με τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο.



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
      ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Μοιράζουμε στις φέτες τα σωταρισμένα τοματίνια και βάζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες.



ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
      ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ 



Περιχύνουμε με λίγο λάδι και νοστιμίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.

Περνάμε τις μπρουσκέτες από προθερμασμένο φούρνο ή το γκριλ, μέχρι να λυώσει η μοτσαρέλα.



ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΜΑΜ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου