Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Μαρμελάδα πεπόνι με χυμό μήλου …

Δον Καμίλλο, πρόσεχε ...

 ΠΕΠΟΝΕ

 Τι ναι, ναι; Ο Πεπόνε δεν αστειεύεται. Θα τη φάει όλη τη μαρμελάδα και θα μείνεις με το παράπονο και τη μυρωδιά. Εξάλλου ένα δίκιο τό ’χει. Δικαιούται να την πάρει όπως είναι, μαζί με την κατσαρόλα. Το λέει και τ’ όνομά του, πάνε πακέτο. Αφού είναι μαρμελάδα πεπόνε …



Μαρμελάδα πεπόνι με χυμό μήλου



ΒΑΖΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
1 κιλό πεπόνι
400 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml χυμός μήλου
1 μοσχολέμονο (lime) ή μισό λεμόνι
1 βανίλια





Καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε κυβάκια.



ΠΕΠΟΝΙ
     ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


Το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό μήλου, το ξύσμα και το χυμό του μοσχολέμονου και τη βανίλια. 

Τα αφήνουμε να μείνουν για 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας πού και πού.



ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
    ΚΑΙ ΧΥΜΟ 



Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και ξαφρίζοντας, όποτε χρειάζεται. 

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το πεπόνι και πολτοποιούμε τη μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ, αφήνοντας και κάποια μεγαλύτερα κομμάτια.



ΒΡΑΣΙΜΟ
     ΚΟΝΤΙΝΟ



Ό
ταν δέσει η μαρμελάδα, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα για 10΄. 

Τα γυρίζουμε ξανά όρθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.



 
ΒΑΖΟ     ΜΠΩΛ




 Μπορούμε να κάνουμε τη μαρμελάδα είτε με τα μακρόστενα αργίτικα πεπόνια, που έχουν ένα γλυκό πορτοκαλί χρώμα και περισσότερη σάρκα, είτε με τα απλά στρογγυλά πράσινα πεπόνια που βρίσκουμε παντού. 

Τα πράσινα πεπόνια βγάζουν περισσότερο υγρό και η μαρμελάδα θυμίζει αρωματικό ζελέ. Ιδού και η αντίστοιχη διαδικασία παρασκευής με πράσινο πεπόνι:



ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΠΟΝΙ
     ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΠΟΝΙ     ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΑΣΙΝΟ      ΣΤΟ ΒΑΖΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ


ΠΡΩΙΝΟ



Και η ετικέτα για τα βαζάκια:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου