... Δώσε βάση στην πενιά. Στο πενάκι για την ακρίβεια, γιατί αυτό αποτελεί τη βάση της ελαφριάς τονοσαλάτας που είναι ό,τι πρέπει για τη σημερινή καυτή μέρα.
Κι είναι κι ομορφούλα εκτός από νοστιμούλα – με το κίτρινο το καλαμποκάκι της, με το ζωηρό πράσινο της γλιστρίδας, το φλογερό κόκκινο της ντομάτας.
Ναι, ναι, όσο την κοιτάζω, τόσο πιο όμορφη τη βρίσκω κι όλο και τη νοστιμεύομαι …
Κι είναι κι ομορφούλα εκτός από νοστιμούλα – με το κίτρινο το καλαμποκάκι της, με το ζωηρό πράσινο της γλιστρίδας, το φλογερό κόκκινο της ντομάτας.
Ναι, ναι, όσο την κοιτάζω, τόσο πιο όμορφη τη βρίσκω κι όλο και τη νοστιμεύομαι …
Μακαρονοσαλάτα με τόνο, καλαμπόκι και τοματίνια
υλικά:
250 γρ. πενάκι (λευκό ή ολικής)
200 γρ. τόνος (από κονσέρβα, σε νερό)
150 γρ. καλαμπόκι (από κονσέρβα)
7-8 τοματίνια
μια χεριά γλιστρίδα
γραβιέρα ή ρεγκάτο σε φλοίδες
Βράζουμε το πενάκι al dente, το στραγγίζουμε, το περιχύνουμε με λίγο λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντάς το πού και πού για να μην κολλήσει.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση ή στα 3 και τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό μαζί με τον τόνο, που έχουμε στραγγίξει καλά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καλαμπόκι και τη γλιστρίδα.
Δοκιμάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε την τονοσαλάτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σερβίρουμε με τις φλοίδες του τυριού και λίγο ωμό λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου