Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Νιόκι με σπανάκι, μανιτάρια και γκοργκοντζόλα …

… Μάλλον σήμερα δεν είναι η τυχερή σου μέρα. Ούτε επίτηδες να το έκανα, θυγατέρα μου. Τρία πράγματα αντιπαθείς, για να μην πω ότι τα μισείς θανάσιμα -το σπανάκι, τα μανιτάρια και τα τυριά τύπου ροκφόρ και γκοργκοντζόλα. 
Και τα τρία τα βρήκες αδερφωμένα και σφιχταγκαλιασμένα στο πιάτο σου να σου βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα. Και δεν είσαι κι ο Ηρακλής για να τα βάλεις με το τρικέφαλο τέρας.
Πεινασμένη και ψόφια γύρισες το μεσημέρι κι έτρεξες κατευθείαν στο μαυροπίνακα που γράφουμε το μενού της ημέρας.
Έπρεπε νά ’χα κρεμάσει κι έναν καθρέφτη από δίπλα για νά ’βλεπες τα μούτρα σου. Σαν τα καρτούν στο Ρότζερ Ράμπιτ μόλις βλέπουν τον κακιασμένο δικαστή. Ο μπαμπάς σου από την άλλη έκανε σα να είδε τη Τζέσικα να γελάει και να του γνέφει …


Roger and judge
    jessica



Νιόκι με σπανάκι, μανιτάρια και γκοργκοντζόλα
 



υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
400 γρ. διάφορα μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
30 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
100 γρ. φύλλα από τρυφερό σπανάκι
100 γρ. γκοργκοντζόλα
2 σκελίδες σκόρδο
μοσχοκάρυδο
τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή ρεγκάτο)






Λυώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, κομμένα όλα σε φετάκια. 

Τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσουν. 

Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και  προσθέτουμε το σπανάκι. 

Μόλις ‘πέσει’ το σπανάκι αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη γκοργκοντζόλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.  

Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (σε αλατισμένο νερό για 3΄ ή μέχρι ν’ ανέβουν στην επιφάνεια).

Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα των μανιταριών. 



 
ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ       ΜΕ ΝΙΟΚΙ



Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια-δυο βράσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό με τριμμένο τυρί.



 
ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ       ΕΤΟΙΜΟ ΠΛΑΪ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου