Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αρακάς λαδερός …

... Τέλι, τέλι, τέλι 
κάλπικε ντουνιά,
χόρτασα μπιζέλι,
δεν τ’ αντέχω πια. 


Χόρτασα μπιζέλι,
δεν αντέχω πια,
όλο φασολάκι, μπάμια κι αρακά …


Αρακάς λαδερός





υλικά:
1 κιλό αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 καρότα σε ροδέλες
άνηθος
2 πατάτες σε μέτρια κομμάτια (προαιρετικά)
1-2 ντομάτες σε κύβους (προαιρετικά)
ζωμός κότας ή λαχανικών





Αχνίζουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο νερό να μαλακώσουν. 

Ρίχνουμε λάδι κατά βούλησιν, προσθέτουμε τον αρακά (αν είναι κατεψυγμένος κατευθείαν από την κατάψυξη) και σωτάρουμε για 5΄, ανακατεύοντας απαλά 2-3 φορές. 

Ρίχνουμε τα καρότα, τις ντομάτες και τις πατάτες και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄. 

Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να καλυφθεί ο αρακάς, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με τον άνηθο.

Καπακώνουμε και  σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (30΄-40΄). 

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά αν χρειάζεται, για να εξατμιστεί τυχόν περιττό υγρό και να χυλώσει το ζουμί του φαγητού. 


Σερβίρουμε με μια κουταλιά ωμό λάδι, φέτα ή μυζήθρα.



ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΤΣΕΣ
   
ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ 


ΣΕΤ
 



Για μια μπουκιά κι ένα ποτήρι
και δόξω τω Θεώ …





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου