Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σαρδέλες παντρεμένες …

... Ποτέ δε μετάνιωσα που παντρεύτηκα, το αυτό επιθυμώ και δι’ υμάς, κύριε και αυθέντα μου. Όχι, δεν έχω κανένα παράπονο επ’ αυτού. 
Για 20 συναπτά  η κεντρομόλος είναι δυνατότερη απ’ τη φυγόκεντρο. Ελπίζω, προσδοκώ και τ' αγαπάει η κοιλιά μου να συνεχιστεί ωσαύτως και στο μέλλον. Εξάλλου έχω σύμμαχο τους νόμους της φυσικής, που τόσο αγαπάτε εσύ κι η θυγατέρα, για τα ετερώνυμα.
Και κάνω ό,τι μπορώ προσπερνώντας κότες και ζουμιά, για να σου αποδεικνύω με κάθε ευκαιρία ότι οι παντρεμένες είναι πιο νόστιμες. Και οι γυναίκες και οι σαρδέλες …



Σαρδέλες παντρεμένες





υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
150 γρ. φέτα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
4-5 κλωνάρια μαϊντανό






Πλένουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια και τις
φιλετάρουμε

Αν θέλουμε τις αλατοπιπερώνουμε. 

Τρίβουμε τη φέτα σε βαθύ πιάτο και αλέθουμε μαζί στο multi το ψωμί, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Τα ανακατεύουμε με τη φέτα και ρίχνουμε λίγο λάδι και πιπέρι.



ΦΙΛΕΤΑ
     ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ



Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και, αν δεν αλατίσαμε τις σαρδέλες, ρίχνουμε αλάτι στο ταψί. 

Απλώνουμε μια σαρδέλα με το δέρμα προς τα κάτω, βάζουμε λίγη γέμιση και την καλύπτουμε με μια παρόμοια σε μέγεθος σαρδέλα, με το δέρμα προς τα πάνω.



ΓΕΜΙΣΜΑ
    ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ    ΔΕΙΓΜΑ



Με τον ίδιο τρόπο παντρεύουμε όλες τις σαρδέλες, τις αλατίζουμε από πάνω και ραντίζουμε με λάδι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄. 

Το ψήσιμο με αέρα βοηθάει να γίνουν πιο ξεροψημμένες.


ΣΤΟ ΤΑΨΙ
   
ΨΗΜΜΕΝΕΣ

 ΠΙΑΤΟ





“Θυμάμαι πως από τη δεύτερη φορά που είχα βγει με την Αδριανή με βασάνιζε ο φόβος μην τη χάσω. Το ίδιο και η Αδριανή εμένα, οπότε πάνω στους τρεις μήνες οι γονείς μας μας έδωσαν την ευχή τους, κι εγώ απέκτησα το δικαίωμα να τη βγάζω έξω αγκαζέ. Πώς να εξηγήσω τη διαφορά στην Αδριανή ανάμεσα στο τότε που φοβόσουν μη σου φύγει ο άλλος και στο τώρα που φοβάσαι μη σου μείνει;”
                  
Πέτρος Μάρκαρης - “Βασικός μέτοχος”







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου