Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ελβετικό ρολό …

 
 
Και πώς γίνεται μια επίπεδη χώρα να έδωσε το όνομά της σε ένα ρολό;
Μα αφού είναι τρελλοί αυτοί οι Ελβετοί …


Ελβετικό ρολό 



ΕΤΟΙΜΟ  

       


υλικά:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας χλιαρό νερό
μαρμελάδα








Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 33x23 εκ., το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ζάχαρη. 



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 



Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10΄ τουλάχιστον, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα.




ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ



Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μισό, ανακατεύοντας πολύ απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. 

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο με τον ίδιο τρόπο. 

Ρίχνουμε 1 κουταλιά χλιαρό νερό. Προσέχουμε να ανακατεύουμε πολύ απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από το μείγμα. 



ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΑΛΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ



Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνουμε απαλά με σπάτουλα.




ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄. 

Προσέχουμε να μην το παραψήσουμε γιατί σκληραίνει και δεν τυλίγεται. 

Πρέπει να φουσκώσει και να είναι αφράτο και μαλακό.



ΨΗΜΕΝΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 



Απλώνουμε ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
 
 Ξεκολλάμε με μαχαίρι τις άκρες από το παντεσπάνι και το αναποδογυρίζουμε επάνω στο χαρτί.



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΓΥΡΙΣΜΑ



Κόβουμε τις άκρες που είναι πιο σκληρές και απλώνουμε τη μαρμελάδα, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό.



ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε το ρολό. 



ΡΟΛΟ



Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και κόβουμε φέτες.
 
Τρατάρουμε.



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Κι ένα αγγλικό αστειάκι που συνοδεύει τη συνταγή:
How do you make a Swiss roll?
Push him down a hill!!!







.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου