Και πώς γίνεται μια επίπεδη χώρα να έδωσε το όνομά της σε ένα ρολό;
Μα αφού είναι τρελλοί αυτοί οι Ελβετοί …
Ελβετικό ρολό
υλικά:
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας χλιαρό νερό
μαρμελάδα
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα 33x23 εκ., το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ζάχαρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10΄ τουλάχιστον, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μισό, ανακατεύοντας πολύ απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο με τον ίδιο τρόπο.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά χλιαρό νερό. Προσέχουμε να ανακατεύουμε πολύ απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄.
Προσέχουμε να μην το παραψήσουμε γιατί σκληραίνει και δεν τυλίγεται.
Απλώνουμε ένα ακόμη αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ξεκολλάμε με μαχαίρι τις άκρες από το παντεσπάνι και το αναποδογυρίζουμε επάνω στο χαρτί.
Κόβουμε τις άκρες που είναι πιο σκληρές και απλώνουμε τη μαρμελάδα, αφήνοντας ένα περιθώριο κενό.
Με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε το ρολό.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και κόβουμε φέτες.
Τρατάρουμε.
Κι ένα αγγλικό αστειάκι που συνοδεύει τη συνταγή:
How do you make a Swiss roll?
Push him down a hill!!!
How do you make a Swiss roll?
Push him down a hill!!!
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου