Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Το σχολικό fondant au chocolat …

… - Παρλέ βου φρανσέ;
      - Μακαρόνια φρικασέ.
Πού το θυμήθηκα τώρα αυτό το παιδικό αστειάκι που μας έκανε να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια και συνάμα να νιώθουμε και λίγο σπουδαίοι -μιλούσαμε γαλλικά βλέπεις.
Και τι εύκολα γελούσαμε τότε.
Τώρα πια το πολύ-πολύ να σκάσουμε ένα χαμόγελο, κι αυτό πικρό. Το θυμήθηκα λοιπόν, όταν μου έδειξε η θυγατέρα μου μια συνταγή για fondant au chocolat από το σχολικό της βιβλίο των γαλλικών, ζητώντας μου να τη φτιάξουμε. Αν και γενικά είμαι υπέρ των πικρών γλυκών, οφείλω να ομολογήσω ότι το αποτέλεσμα ήταν ωραιότατο. Κι όσοι το τρων, ξέρουν και να το προφέρουν …

Le fondant au chocolat


ΚΟΜΜΑΤΙΑ



υλικά:
125 γρ. φαρίνα
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
4 κουταλιές σούπας νερό
μια πρέζα αλάτι





Σε ένα μπωλ σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, προσθέτουμε το νερό και λυώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι. 

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. 

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας πάντα, και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Το μείγμα θα είναι λείο και ρευστό.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου. 

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. 

Αν θέλουμε περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας.

Τρατάρουμε.


ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου