Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κουλουράκια με ταχίνι ...

… Ο μπαρμπα …uncle-dave-macon 


είχε ένα
turkey πολύ μεγάλο


και τον ετάιζε honey και tahini

για να τον παχύνει.   
Και να τον φάει; 
Και γιατί δεν έτρωγε απευθείας το ταχίνι που είναι και πιο υγιεινό;


Κουλουράκια με ταχίνι



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 


υλικά:
1 κιλό κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει)
1 κούπα ταχίνι
2 κούπες χυμός πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη (ή 1/2 κούπα ή και καθόλου)
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
κανέλλα, γαρύφαλλο
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού





Ανακατεύουμε το ταχίνι με το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού. 

Προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα. 

Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας με το σύρμα ή το χέρι. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη (η ποσότητά της μειώνεται χωρίς πρόβλημα ή παραλείπεται) και ανακατεύουμε να λυώσει. 

Τελευταίο ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να μην κολλάει στα χέρια μας.



ΤΑΧΙΝΙ  
ΖΥΜΗ



Πλάθουμε κουλουράκια στο μέγεθος που μας αρέσει και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή σε αντικολλητικό ταψί. 

Ψήνουμε με προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ
ΨΗΜΕΝΑ


Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί.

Επειδή έχουν ταχίνι αντί για λάδι είναι μια πολύ καλή λύση για τις ημέρες της νηστείας που δεν τρώμε λάδι και συνήθως πεινάμε διαρκώς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου