… Γαύρος. Όχι ο οπαδός του Ολυμπιακού ούτε το δύστροπο φυλλοβόλο δέντρο που έδωσε το όνομά του στο γραφικό χωριουδάκι της Ευρυτανίας.
Για το πολυαγαπημένο ψαράκι μιλάω. Γνωστός ο ριγανάτος και ξακουστός ο μαρινάτος. Γι’ αυτό προσπερνάω τους σελέμπριτι γαύρους για να φτιάξω ένα πιάτο ιδανικό για μεζεδάκι, που αρέσει και στα πιτσιρίκια γιατί δεν έχει κόκκαλα και το κάνουν μια μπουκιά …
Γαυροπιτάκια
υλικά:
600 γρ. γαύρος φιλεταρισμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τον πλένουμε καλά μέσα-έξω.
Φιλετάρουμε το γαύρο..
Ανοίγουμε κατά μήκος της κοιλιάς και μέχρι την ουρά …
Τραβάμε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά …
και ιδού το φιλέτο …
Σ’ ένα μπωλ αλατοπιπερώνουμε το γαύρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι που θα δέσει όλα τα υλικά.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας μικρά πιτάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά, και τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Βγάζουμε τα γαυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου