Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Νιόκι με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και πράσινες ελιές ...

 ... Νιόκι και πάλι νιόκι. Και γιατί όκι; Αφού είναι γρήγορα, νόστιμα, εύκολα και άκρως καλοκαιρινά με τη φρέσκια τη ντομάτα τους ...


Νιόκι με φρέσκια ντομάτα, μοτσαρέλα και πράσινες ελιές



υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκιες ντομάτες ή τοματίνια
1-2 καυτερές πιπερίτσες
8-10 πράσινες ελιές (εδώ γεμιστές με πιπεριά)
1 μπάλα μοτσαρέλα
μαϊντανός ψιλοκομμένος

500 γρ. νιόκι πατάτας





Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια, τις ελιές σε ροδέλες και τις ντομάτες σε κυβάκια.

 Αν προτιμήσουμε τοματίνια τα κόβουμε στη μέση. 

Τις καυτερές πιπεριές τις αφήνουμε ολόκληρες αν θέλουμε μετά να τις αφαιρέσουμε, ή τις κόβουμε σε ροδέλες.





Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζουμε το σκόρδο.





Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και σωτάρουμε μαζί για λίγο να βάλουν την αψάδα τους στο σκορδόλαδο.

Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5΄.





Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Συνήθως τα βράζουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια, δηλαδή για 3΄-4΄ περίπου.





Ρίχνουμε στις ντομάτες τις ελιές, και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2΄-3΄ ακόμη.





Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα νιόκι στη σωτέζα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά.

Αν θέλουμε πιο ζουμερό το φαγητό, ρίχνουμε και λίγο από το νερό του βρασίματος.





Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια, την προσθέτουμε στα νιόκι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.


 



Ανακατεύουμε απαλά ή κουνώντας τη σωτέζα, ίσα να λυώσει η μοτσαρέλα.





Σερβίρουμε αμέσως.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου