... Το είπα εξαρχής ότι είναι αυτοσχέδιο. Δεν έχει pedigree, ούτε διεκδικεί δάφνες αυθεντικότητας, έγινε με έμπνευση της στιγμής και υλικά που υπήρχαν και τροποποιήθηκαν καταλλήλως. Μοσχοβόλησε το σπίτι και μας έτρεχαν τα σάλια, τουλάχιστον εκείνων που έχουν σάλια και δεν έχουν Sjogren ...
Λαχματζούν αυτοσχέδιο με ζύμη πίτσας
υλικά:
Για το αυτοσχέδιο λαχματζούν:
6 έτοιμα κεφτεδάκια (όχι προψημένα)
μπούκοβο γλυκό, πάπρικα, κύμινο, λίγη πάστα τσίλι
πελτές ντομάτας
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (εδώ φρέσκια)
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
Πατάμε τα κεφτεδάκια με πηρούνι να σπάσουν και να απλώσουν σε ένα λεπτό στρώμα κιμά.
Νοστιμίζουμε κατά βούλησιν με μπαχαρικά. Εγώ έβαλα λίγη πάστα τσίλι για το απαραίτητο καυτερό του λαχματζούν, μπούκοβο γλυκό και γλυκιά καπνιστή πάπρικα και κύμινο.
Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα μπαχαρικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας και τη λεπταίνουμε με πλάστη.
Αλείφουμε με λίγο τοματοπελτέ.
Απλώνουμε τον κιμά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο τυρί.
Βάζουμε ξανά στο φούρνο ίσα να λυώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου