Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Καλτσόνε με έτοιμη ζύμη πίτσας ...

 ... Φρέσκια ζύμη πίτσας στη μισή τιμή. Μου έγνεψε μόλις με είδε, είχαμε γνωριστεί παλιότερα και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, οπότε πήρα δύο στα δυνατά μου χέρια και τις έφερα στο σπίτι. Η πρώτη σκέψη προφανής και ολωσδιόλου πρωτότυπη - θα φτιάξω πίτσα. Η δεύτερη κάπως καλύτερη - θα φτιάξω μια πίτσα κι ένα καλτσόνε.
Κι ύστερα ένιωσα δημιουργική και σκέφτηκα να αυτοσχεδιάσω κάτι σα λαχματζούν και να κρατήσω και την ιδέα του καλτσόνε.
Εδώ και καιρό, το στοκ μου βρίσκεται σε ντουλάπια και κατάψυξη. Τα ράφια του ψυγείου για τα φρέσκα τυροκομικά, γαλακτοκομικά και αλλαντικά θυμίζουν χιονοδρομικό το καλοκαίρι ή νησί το χειμώνα. Στην κατάψυξη αναζήτησα λύσεις λοιπόν, θυμήθηκα μια ντουζίνα κατεψυγμένα κεφτεδάκια, 6 εκ των οποίων θα αποτελούσαν τη βάση του λαχματζούν, κι έβγαλα ροδέλες πιπεριάς, λίγο μπέικον και τριμμένο ημίσκληρο τυρί για το καλτσόνε. Τα μανιτάρια κονσέρβας και ο πελτές προσφέρθηκαν αυτοβούλως ...

 

 Καλτσόνε με έτοιμη ζύμη πίτσας

 

 

 

υλικά:
ροδέλες πιπεριάς κέρατο
2-3 λωρίδες μπέικον
μανιτάρια σε φετάκια (εδώ από κονσέρβα)
τοματοπελτές
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά) 

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (εδώ φρέσκια)

 

 


Επειδή χρησιμοποίησα κατεψυγμένα υλικά, ξεπάγωσα τις πιπεριές και το μπέικον κι ύστερα τα πέρασα από το φούρνο μικροκυμάτων για 2΄-3.

 

 

 

 Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

 

Την αλείφουμε με τοματοπελτέ.

Αν θέλουμε, αρωματίζουμε με λίγη ρίγανη.

Ρίχνουμε στο κάτω μισό της λίγο τυρί.





Βάζουμε από πάνω τις πιπεριές, το μπέικον και τα μανιτάρια, ή άλλα υλικά που προτιμάμε.





Ρίχνουμε από πάνω αρκετό τυρί.

Διπλώνουμε τη ζύμη και καλύπτουμε τη γέμιση.





Κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας με τα δάχτυλα. Καλύτερα ακόμη, κάνουμε το γνωστό στριφτό κλείσιμο του καλτσόνε.





Χαράζουμε σε 2-3 μεριές και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο .





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.





Σερβίρουμε.






 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου