... Της μικράς το σαντουίτς στην αρχή ήταν με φέτα και σαλάμι. Γιατί εμείς ούτε σαντουίτς ξέραμε ούτε τα τοιαύτα. Ψωμοτύρι και ψωμί με βρεγμένη ζάχαρη στα μικράτα κι όταν μεγαλώσαμε φάγαμε αναδρομικά και μανιωδώς, για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, ψωμί με μερέντα.
Μετά ήρθε το κλασσικό τυρί-ζαμπόν που ξεστράτισε με τα χρόνια κι έφτασε να γεμίζει ακόμη και με γύρο, πατάτες, τηγανητές πιπεριές και άλλα νοσηρά.
Σήμερα θα επιστρέψω στις απαρχές του χρόνου και του σάντουιτς και θα το δοκιμάσω στη βρετανική απλότητά του ...
Egg sandwich
υλικά:
2 αυγά
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά: σχοινόπρασο φρέσκο ή ξερό
4 φέτες ψωμί του τοστ (εδώ ολικής)
Μαγιονέζα δεν είχα κι ούτε θα αγόραζα ένα ολόκληρο βάζο για μια κουταλιά. Την αντικατέστησα με λίγη σαλάτα κηπουρού στο σάντουιτς, το οποίο εμπλούτισα με λίγο τριμμένο ημίσκληρο.
Το κλασσικό egg sandwich γίνεται μόνο με ψωμί και αυγοσαλάτα.
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, για 8΄ περίπου.
Εγώ χρησιμοποιώ βραστήρα αυγών, τον οποίον θεωρούσα μια μάλλον περιττή συσκευή αλλά που τελικά με καταβόλεψε.
Καθαρίζουμε τα αυγά γελώντας ασταμάτητα.
Τα πατάμε με πηρούνι.
Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και το σχοινόπρασο.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ξανά.
Για καλύτερη εμφάνιση των σάντουιτς, απαλλασσόμαστε από την κόρα όσο πιο οικονομικά μπορούμε.
Βουτυρώνουμε τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
Μοιράζουμε το μείγμα των αυγών στις δύο βουτυρωμένες φέτες και το απλώνουμε μέχρι τις άκρες.
Εγώ έκανα τη μικρή μου μπαγαποντιά με λίγη σαλάτα κηπουρού και μια ιδέα τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού και πιέζουμε ελαφρά.
Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε δύο τρίγωνα.
Ή τέσσερα.
Σερβίρουμε.
Είναι ό,τι πρέπει για πικνίκ, ταξίδι ή παραλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου