… Όταν δεν έχω μαγειρέψει κι ο καιρός μυρίζει καλοκαίρι, η απάντηση στο τι θα φάμε είναι απλή, κλασσική και ελληνική . Ψωμί, τυρί και ντομάτα.
Κι όταν δεν έχουμε ψωμί, η απάντηση είναι εξίσου απλή, κλασσική αλλά γαλλική.
Και γιατί δεν τα τρώμε σε σφολιάτα; …
Σφολιάτα με φέτα και ντομάτα
υλικά:
2-3 μέτριες γινωμένες ντομάτες
250 γρ. ανθότυρο
170 γρ. φέτα
τρυφερά φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. ξηρή μυζήθρα
1 φύλλο σφολιάτα
Σπάμε με πηρούνι τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι.
Προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και λίγο πιπέρι.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε οριζόντιες ισόπαχες ροδέλες.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και σηκώνουμε ελαφρά τις άκρες.
Τρυπάμε τη σφολιάτα με πηρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 10΄.
Ξεφουρνίζουμε, τρυπάμε ελαφρά τη σφολιάτα αν έχει φουσκώσει πολύ, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των τυριών.
Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-΄20΄.
Σερβίρουμε τη σφολιάτα ζεστή ή χλιαρή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου