Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Όταν δεν έχω …

… μαγειρέψει κι ο καιρός μυρίζει καλοκαίρι, η απάντηση στο τι θα φάμε είναι απλή, κλασσική και ελληνική - ψωμί, τυρί και ντομάτα.
Κι όταν δεν έχουμε ψωμί, η απάντηση είναι εξίσου απλή, κλασσική αλλά γαλλική –
και γιατί δεν τα τρώμε σε σφολιάτα; …

 

Σφολιάτα με φέτα και ντομάτα


SAM_7534


υλικά:
2-3 μέτριες γινωμένες ντομάτες
250 γρ. ανθότυρο
170 γρ. φέτα
τρυφερά φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. ξηρή μυζήθρα

1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

Σπάμε με πηρούνι τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λάδι, τα περισσότερα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και λίγο πιπέρι.

 

IMG_20180524_182509IMG_20180524_182512

 

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε οριζόντιες ισόπαχες ροδέλες.

 

IMG_20180524_184645IMG_20180524_184807

 

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και σηκώνουμε ελαφρά τις άκρες. Τρυπάμε τη σφολιάτα με πηρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 10΄.

 

IMG_20180524_183235IMG_20180524_183328

 

Ξεφουρνίζουμε, τρυπάμε ελαφρά τη σφολιάτα αν έχει φουσκώσει πολύ, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των τυριών.

 

IMG_20180524_185327IMG_20180524_185523IMG_20180524_185729

 

Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες της ντομάτας, σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μυζήθρα.

 

IMG_20180524_190156IMG_20180524_190200IMG_20180524_190204IMG_20180524_190218

 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-΄20΄.

 

IMG_20180524_193327IMG_20180524_193342

 

Σερβίρουμε τη σφολιάτα ζεστή ή χλιαρή.

 

IMG_20180524_193920SAM_7528SAM_7530IMG_20180524_193927SAM_7529SAM_7535







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου