… Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές.
Μέχρι εδώ καλά πάμε. Διαθέτω τις εργοστασιακές προδιαγραφές και πληρώ τα τυπικά προσόντα.
Σήμερα θα διαπιστώσω αν προτιμούν και τις ξανθούλες. Γιατί το γλυκό που θα φτιάξω, μια ζύμη με καρύδια και σταγόνες σοκολάτας, οι αμερικάνοι το ονομάζουν ‘blondie’, τουτέστιν ξανθούλα.
Με την ίδια λογική υποθέτω που κι εμείς ονομάζουμε ‘μελαχρινή’ πολλά είδη καρυδόπιτας και γλυκών με κακάο ή σοκολάτα.
Και ως γεννημένη ξανθιά και ίσως και γεννημένη νοικοκυρά, θα χαρώ πολύ αν ο άντρας μου προτιμήσει την ξανθούλα – όποια απ’ τις δυο μας …
Τάρτα με καρύδια και σταγόνες σοκολάτας
Blondies
υλικά:
115 γρ. λυωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1-2 βανίλιες
μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με πλευρά 20 εκ. και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Λαδώνουμε και το χαρτί φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη και τα δύο είδη ζάχαρης και ρίχνουμε το αυγό και τις βανίλιες.
Όταν ενσωματωθούν προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τις μισές σταγόνες σοκολάτας και τα μισά καρύδια.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι.
Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι και σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.
Δοκιμάζουμε αν μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στη ζύμη βγαίνει στεγνή.
Ξεφουρνίζουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου