Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Θα ρολάρω …

… θα ρολάρω, τη ρεζέρβα να τους πάρω.
Ρεζέρβα βρώσιμη, να βοηθήσει τον περισσευάμενο αρακά να φαγωθεί, να νοστιμίσει και ν’ αυγατίσει …

 

Ρολό σφολιάτας με τυριά και προσιούτο


IMG_20180528_193312


υλικά:
250 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
250 γρ. κατίκι ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
150 γρ. προσιούτο
1 κροκάδι
40 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο

1 φύλλο σφολιάτας

παπαρουνόσπορος






Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την τρυπάμε παντού με πηρούνι.

Δουλεύουμε με πηρούνι τα άσπρα μαλακά τυριά της επιλογής μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά.



IMG_20180528_181542 
IMG_20180528_181510



Απλώνουμε το μείγμα των τυριών στη σφολιάτα αφήνοντας κενό ένα πλαίσιο 1 εκ. γύρω-γύρω.



IMG_20180528_181745 
IMG_20180528_181909 
IMG_20180528_181926



Αραδιάζουμε πάνω στο στρώμα των τυριών τις λωρίδες του προσιούτο.



IMG_20180528_182024 
IMG_20180528_182110 
IMG_20180528_182054



Αλείφουμε με γάλα το περιθώριο που αφήσαμε κενό.
Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, τυλίγουμε ρολό πιέζοντας ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν.



IMG_20180528_182122 
IMG_20180528_182146 
IMG_20180528_182305

IMG_20180528_182403



Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και το αλείφουμε με το κροκάδι του αυγού ή με γάλα.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη και, αν θέλουμε, με παπαρουνόσπορο.



IMG_20180528_182819IMG_20180528_182907IMG_20180528_182658IMG_20180528_183004



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄  περίπου φροντίζοντας να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα.



IMG_20180528_183201 
IMG_20180528_190557 
IMG_20180528_190603



Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμετο ρολό να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψουμε σε ροδέλες.



IMG_20180528_193410 
IMG_20180528_193428



Σερβίρουμε.



IMG_20180528_193649 
IMG_20180528_193218 
IMG_20180528_193235 
IMG_20180528_193704 
IMG_20180528_193247 
IMG_20180528_193256 
IMG_20180528_193710 
IMG_20180528_193717 
IMG_20180528_193732











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου