… Σίμωσαν Χριστούγεννα, ήρθ’ ο καιρός για κάστανα. Κάτι ο χειμώνας κι οι αναμνήσεις μας απ’ τα παλιά αναγνωστικά, κάτι οι γιορτές που πάντα τους δίνουν εξέχουσα θέση, τα κάστανα με την αμυλώδη πλούσια γεύση τους είναι από τους πρωταγωνιστές των ημερών …
Σαλάτα γιορτινή με κάστανα και μανιτάρια
υλικά:
300 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
250 γρ. κάστανα (εδώ προβρασμένα)
100 γρ, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές μηλόξιδο
Ετοιμάζουμε τα κάστανα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους: Τρυπάμε το σακουλάκι και το βάζουμε στα μικροκύματα προσέχοντας όταν το ανοίξουμε να μην καούμε από τον καυτό ατμό που θα βγει.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά, κόβουμε τα κάστανα στη μέση.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
Λυώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄-7΄ λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις εξατμιστεί το περισσότερο ζουμί τους, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα κάστανα και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄.
Σβήνουμε με το μηλόξυδο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αρτύζουμε μανιτάρια και κάστανα με λίγη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι και σε λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε πιατέλα την πράσινη σαλάτα και αραδιάζουμε από πάνω κάστανα και μανιτάρια μαζί με τη σάλτσα τους.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου