Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Παναγιά μου, θα …

… κρεπάρωωω. Λιγάκι θέλω για να το πραγματοποιήσω κυριολεκτικώς και μέχρι τότε θα το πραγματοποιήσω μεταφορικώς. Εκτελούντε μεταφορέ “Η ωρέα Ελένι” κι έτσι έφερα στην κουζίνα μου μια συσκευασία έτοιμες κρέπες. Οι οποίες πολύ βολικά ήταν χωρισμένες σε δύο συσκευασίες, οι οποίες όπως ο καθείς αντιλαμβάνεται περιείχαν από πέντε κρέπες η καθεμιά.
Και μ’ αυτόν τον πολύπλοκο υπολογισμό, κι αφού έθεσα στιβαρή υποψηφιότητα για το επόμενο Νόμπελ Μαθηματικών, αποφάσισα να φτιάξω τις μισές με γλυκειά γέμιση και τις υπόλοιπες με αλμυρή …

 

Αλμυρές κρέπες με σαλάμι και λιαστές ντομάτες

 

 

IMG_20171005_192810

 

 

υλικά:
2 κρέπες
3 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
2 κουταλιές τυρί κότατζ
4 φέτες σαλάμι αέρος
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά

 

 

 

Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες και το σαλάμι σε μικρές λωρίδες. Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τη μία κρέπα να ζεσταθεί για δυο-τρία λεπτά. Τη γυρίζουμε και βάζουμε στη μισή της επιφάνεια το τυρί κότατζ, το μισό σαλάμι και τις μισές λιαστές ντομάτες.

 

 

IMG_20171005_192537

 

 

 

IMG_20171005_192544

 

 

Γυρίζουμε την υπόλοιπη κρέπα να καλύψει τη γέμιση και σε άλλα δυο-τρία λεπτά τη διπλώνουμε άλλη μια φορά στη μέση, σχηματίζοντας μαντηλάκι.

 

 

IMG_20171005_192616

 

 

IMG_20171005_192654

 

 

Σερβίρουμε τον πρώτο τυχερό και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τη δεύτερη κρέπα, χρησιμοποιώντας αντί για κότατζ ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά.

 

 

IMG_20171005_192833

 

 

 

IMG_20171005_192945

 

 

 

IMG_20171005_193105

 

 

 

IMG_20171005_193706

 

 

 

IMG_20171005_193711

 

 

 

IMG_20171005_193737

 

 

 

IMG_20171005_193721

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου