Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Κάρυ βουρστ alla berlinese …

… Είμαστε όλοι Bερολινέζοι που έλεγε και ο μακαρίτης ο JFK.
Kι αν δεν είμαστε γίναμε αναγκαστικά όταν η θυγατέρα μας επέστρεψε τροπαιούχος, ως άλλος Τιβέριος Κλαύδιος Δρούσος Νέρωνας Γερμανικός, από τη θητεία της στο γερμανικό νούμερο.
Τιμής ένεκεν της ετοιμάσαμε ρωμαϊκό θρίαμβο με γερμανικές συνταγές, από αυτές που έτρωγε κάθε μέρα εκεί για να τις δοκιμάσουμε κι εμείς εδώ.
Φτιάξαμε κιόλας τα σπαίτσλε, αυτά τα πρωτόγονα ζυμαρικά,
με μία σάλτσα μανιταριών γεμάτη πάπρικα, και ήρθε η ώρα για τα εμβληματικά βουρστ. Αυτά που όπως λέει ο Τσιφόρος πρέπει να δουλεύεις 30 χρόνια σε μαγαζί που τα πουλάει για να αρχίσεις να τα ξεχωρίζεις.
Εμείς διαλέξαμε τα κάρυ βουρστ και θα τα δοκιμάσουμε alla berlinese …

 

Κάρυ βουρστ alla berlinese

 

IMG_8335

 

υλικά:
6 λουκάνικα wurst λευκά
300 ml ντομάτα πασάτα
ένα μικρό λευκό κρεμμύδι
μία κουταλιά μουστάρδα με κόκκους
50 ml λευκό ξύδι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ

 

 

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

Αναμειγνύουμε σε μπολ τη ντομάτα πασάτα με το ξύδι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο κρεμμύδι, πιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για πέντε λεπτά να δέσει.

 

 

IMG_20171001_125424  IMG_20171001_125437

 

 Διαλέγουμε λευκά βραστά γερμανικά λουκάνικα wurst αν μπορούμε.

 Διαφορετικά χρησιμοποιούμε όποιου τύπου βραστά χοντρά λουκάνικα βρούμε.

Παράλληλα χαράζουμε τα λουκάνικα και τα περνάμε από το σχαροτήγανο ή από αντικολλητικό τηγάνι για 4΄-5΄, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

 

IMG_20171001_122419

IMG_20171001_123244IMG_20171001_123244

 

 

Κόβουμε τα λουκάνικα στα σημεία που τα χαράξαμε και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα. 

Μαγειρεύουμε για 10΄ περίπου, να πάρουν γεύση και άρωμα.

 

 

IMG_20171001_130618 IMG_20171001_130842

 

 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το κάρυ.

 

 

IMG_8330

IMG_8333

 IMG_8331

IMG_8334

 

 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου