Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Γλυκιά τάρτα με τυρί και φιλέ αμυγδάλου …

… Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Όλα μου τα θυμίζει αυτή η ιταλική τάρτα. Και μελιτίνια και κρητικά σκαλτσούνια και λυχναράκια.
Εξάλλου τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται κι οι νοικοκυρές της Μεσογείου, όπου κι αν ζούσαν, εύκολα συνδύασαν ζύμη με ανάλατο τυρί, αυγά, ζάχαρη ή μέλι για μια γλυκιά λιχουδιά.
Όλα μου τα θυμίζει αλλά δε μοιάζει με κανένα. Γιατί είναι ξεχωριστή και  ιδιαίτερη …

 

Γλυκιά τάρτα με τυρί και φιλέ αμυγδάλου 

 

IMG_8444

 

υλικά:
1 φύλλο ζύμη κουρού

για τη γέμιση:
80 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2 κροκάδια
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα λεμονιού

 

 

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά. 

Τρυπάμε τη ζύμη παντού με πηρούνι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, το ανθότυρο,  τη ζάχαρη άχνη και τα κροκάδια και αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.

 

IMG_20171018_173718

 IMG_20171018_173728

 

 

Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα τη βάση της τάρτας.

 

 

IMG_20171018_174502

  IMG_20171018_174552

 IMG_20171018_174558

 IMG_20171018_174728

 

 

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30΄.

Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για άλλα 7΄-10΄ χρησιμοποιώντας μόνο την κάτω αντίσταση.

 

 

IMG_20171018_174756

 IMG_20171018_181854

 

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

 

IMG_20171018_183452

 IMG_20171018_183501

 

 

Σερβίρουμε την τάρτα πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, ελαφρά τη ζύμη με ζάχαρη άχνη.

 

 

IMG_8441

IMG_8447

IMG_8443

IMG_8446

IMG_8445

 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου